Συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεοφύλακτου με μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης



srthshrthsrtsrtyhsrtys

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης, Κων/νο Κυριακίδη, καθώς και με μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ Κοζάνης, την Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 στα γραφεία του ΕΒΕ Κοζάνης. Συμμετείχαν επίσης ο συντονιστής της οργάνωσης μελών Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Γκούμας, καθώς και στελέχη του τμήματος μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για το νέο νόμο για τα επιχειρηματικά δάνεια (ο οποίος εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2016 και θα αντικαταστήσει το ν. 4307/2014, γνωστό ως “νόμο Δένδια”), καθώς πρόκειται για ένα κομβικό ζήτημα, η επιτυχής αντιμετώπιση του οποίου έχει τεθεί ως υψηλή προτεραιότητα για την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς θα κριθεί η βιωσιμότητα και η συνέχιση της λειτουργίας χιλιάδων επιχειρήσεων.

Ο νόμος αυτός έχει ήδη συμφωνηθεί ότι δεν θα έχει κάποιο όριο (ετήσιου τζίρου) για την υπαγωγή του σε αυτόν, καθώς επίσης και ότι θα υπάγονται οι οφειλές όχι μόνο των τραπεζών, αλλά και στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία κτλ.

Ο Βουλευτής Γιάννης Θεοφύλακτος σημείωσε με έμφαση στον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ότι πολλά από τα μέλη τους, αν και επιχειρούν, μπορούν με κάποιες προϋποθέσεις (είτε έλλειψη εμπορικής ιδιότητας είτε εάν χαρακτηριστούν ‘μικρέμποροι’), να ενταχθούν στο Νόμο Κατσέλη (ν. 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), με προθεσμία όμως έως το τέλος του 2018. Το θέμα προβλημάτισε τα μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης και αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί σε ευρύτερες συσκέψεις και ενημερώσεις.

Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν και προβληματίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Από το γραφείου του Βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.