Πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για τις εξελίξεις στα νοσοκομεία του νομού



mamatsio_koz

Την Δευτέρα 11/7/2016 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης με θέμα: Τα πρόσφατα τεκταινόμενα στο χώρο των δύο Νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης.
Παρόντες, κατόπιν πρόσκλησης-πρωτοβουλίας του Προέδρου, ήταν και τα μέλη του Συλλόγου μας οι κ.κ. Σταύρος Γιαννακίδης (Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτικής Μακεδονίας), Αγάπιος Γαβριηλίδης (Υποδιοικητής 3ης Υ.Π.Ε.), Λάζαρος Αποστολίδης και Χρήστος Κατσίνας (τέως Υπηρεσιακοί Διοικητές των Νοσοκομείων Μάματσειο – Μποδοσάκειο).

Υπήρξε σφαιρική ενημέρωση των συναδέλφων του Δ.Σ. για τα τελευταία γεγονότα καθώς και ένας εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων στην προσπάθεια εύρεσης κοινού τόπου.

Ο Ι.Σ. Κοζάνης θεωρεί, ότι, οι πρακτικές εμπλοκής και παρέμβασης, δικαιωματικά δρώντων αιρετών θεσμικών φορέων και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της τοπικής Κοινωνίας, στον χώρο του «τραυματισμένου» Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με βεβιασμένες, και ενίοτε δυστυχώς επιθετικές, καθώς και συναισθηματικά φορτισμένες πράξεις που αποσκοπούν στην στοχοποίηση συγκεκριμένων συναδέλφων και προς μία μόνο κατεύθυνση, αποσιωπώντας, ταυτόχρονα, τις τεράστιες ευθύνες, διαχρονικά, των υπερκείμενων δομών της συγκροτημένης Πολιτείας-Κράτους (Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας και 3η ΥΠΕ) είναι καταδικαστέες. Δεν επιλύονται τα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ και ειδικότερα της υποστελέχωσης  κλινικών των Νοσοκομείων μας, με προσωπικές επιθέσεις, με ανέξοδη και απαίδευτη απόδοση ευθυνών, ποινικών ή άλλων, ή με κυνήγι μαγισσών και καθοδηγούμενων υπονομευτών.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία τους και την πίεση που υπάρχει από την Κοινωνία για κάλυψη, των αυξημένων τα τελευταία χρόνια, αναγκών Υγείας και για την βελτίωση των υπηρεσιών που απαιτούν οι πολίτες από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όμως, αυτή η αγωνία τους θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε δημιουργική πράξη με μία κοινά αποφασισμένη, στην λογική των ευρύτερων συναινέσεων, δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της τοπικής Κοινωνίας των Πολιτών. Σε μία τέτοια ορθολογική προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, ο Ι.Σ. Κοζάνης θα δηλώνει συνεχώς «παρών», ήταν και θα παραμείνει αρωγός ως το κυρίως θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας.

Όμως, ο Ι.Σ. Κοζάνης είναι αντίθετος και εκφράζει την αγανάκτησή του για την προσπάθεια ποινικοποίησης τυχόν τυπικών διοικητικών παραλείψεων από συναδέλφους που, χωρίς να το επιθυμούν και στα πλαίσια των υποχρεώσεών τους που ο νόμος ορίζει, ασκούσαν για μακρό διάστημα διπλό, επίπονο και ψυχοφθόρο έργο, αυτό της Διεύθυνσης των Κλινικών στις οποίες ασκούν το ιατρικό τους καθήκον-λειτούργημα και ταυτόχρονα αυτό της Διοίκησης του οργανισμού του Νοσοκομείου που τους ανατέθηκε με βάση το νόμο.

Εκφράζει, δε, την αμέριστη συμπαράσταση προς όλους τους συναδέλφους που δίνουν συνεχώς και καθημερινά αγώνα για την διατήρηση και βελτίωση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού της Υγείας των πολιτών και θα τους στηρίζει σε ότι χρειαστεί για να ενδυναμωθεί και να μην αμφισβητηθεί αναίτια αυτή η προσπάθειά τους, ώστε, ν’ αποδώσει το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους του τόπου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.