Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Εορδαίας για τα γεγονότα και τις παραιτήσεις στα δυο νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης



laikienotitaΌχι στις απειλές και τους εκβιασμούς σε βάρος του νοσοκομειακού προσωπικού-Προσλήψεις στην Υγεία Τώρα!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Εορδαίας

Η κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων δείχνει να  ολοκληρώνεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού οδηγούσαν σε οξύτατα προβλήματα στην κάλυψη των εφημεριακών αναγκών στο ΤΕΠ και την Παθολογική Κλινική . Η κατάσταση οδήγησε τα διοικητικά συμβούλια των Νοσοκομείων Κοζάνης-Πτολεμαΐδας στην απόφαση για εκ περιτροπής λειτουργία των Κλινικών.

Αίφνης, όλοι αυτοί που μέχρι χθές διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για τις σοβαρές ελλείψεις στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική, όλοι αυτοί που πριν ένα μήνα υποδεχόντουσαν μετά βαΐων και κλάδων τον Αν. Υπουργό Υγείας Π.Πολάκη στο Μποδοσάκειο (που με θράσος καμάρωνε για την κυβερνητική πολιτική και μοίραζε «άμεσες προσλήψεις») , όλοι αυτοί οι τοπικοί εκπρόσωποι της μνημονιακής κυβέρνησης ,  ζήτησαν -και κέρδισαν- τις κεφαλές τους επί πίνακι. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Δημητριάδης,  ο περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας Θ.Καρυπίδης , ο διοικητής κι ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Γ.Κίρκος και Αγ.Γαβριηλίδης,  ακόμα κι ο … περαστικός Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Πετρόπουλος,   έδωσαν ρεσιτάλ προσβολών, απειλών κι εκβιασμών εις βάρος των εργαζομένων , απαιτώντας παραιτήσεις.

Τα Δημόσια νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν με υποπολλαπλάσιο προσωπικό για να καλύψουν πολλαπλάσιες κι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, καθαρά χάρη και μόνο στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού .Όσοι έχουν αφήσει τα νοσοκομεία άδεια  ,  οι πραγματικοί υπαίτιοι , οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, κατηγορούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι …βλάπτουν τη Δημόσια Υγεία.   Τι κι αν  αφήνουν τους γιατρούς της περιοχής να τρέχουν απλήρωτοι νυχθημερόν χωρίς ρεπό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή  Κέντρο Υγείας, τεντώνοντας τις δυνατότητες τους σε εξαντλητικό βαθμό για να καλύψουν  τα δεκάδες κενά ιατρικού προσωπικού;

Τελικά οι εκτελούντες χρέη Διοικητή στα δυο νοσοκομεία, Λ.Αποστολίδης και Δ.Κυφωνίδης,  παραιτήθηκαν. Κι η ΥΠΕ έβγαλε ανακοίνωση όπου πανηγυρίζει ότι «αποκαταστάθηκε η λειτουργία των νοσοκομείων». Δηλαδή αποκαταστάθηκε η λειτουργία των Κλινικών χωρίς γιατρούς, που είναι «ανοιχτές» μόνο για τα μάτια του κόσμου .Οι  κυβερνώντες θεωρούν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.

Είναι το σημείο που το θράσος κι ο κυνισμός συναντούν την κοροϊδία κατάμουτρα στην  τοπική κοινωνία.

Αν η κυβέρνηση θέλει να δώσει λύσεις, ας προσλάβει άμεσα, από σήμερα κιόλας, όλο το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των νοσοκομείων , των οποίων οι ελλείψεις κοστίζουν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές.

«Υπόλογοι», «Συντεχνιακοί», «Αντιδημοκράτες»,  «Παράνομοι», «Απάνθρωποι», «Αμοραλιστές» κι άλλα … όμορφα που ακούστηκαν εις βάρος των γιατρών είναι τα επίθετα που αρμόζουν στην ταξικά δολοφονική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών εκπροσώπων κι εντολοδόχων της.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το κατάπτυστο έργο των προκατόχων της: όλα για τους Μπόμπολες και τους Μελισσανίδηδες, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, όλα για την εξυπηρέτηση του χρέους και των δανειστών.

Η αναδιανομή του πλούτου συνεχίζεται εις βάρος των πολλών για τα κέρδη των λίγων.
Η ανεργία καλπάζει στην περιοχή μας με τα «λουκέτα» στα ορυχεία της ΔΕΗ να μετατρέπονται σε μόνιμο καθεστώς.
Το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας , ο «κόφτης» κοινωνικών δαπανών, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, έρχονται να συναντήσουν τη φοροεπιδρομή στο λαό και το τσεκούρωμα ΕΚΑΣ, κύριων κι επικουρικών συντάξεων. Και σε λίγες εβδομάδες θα τα  βρούνε  εκ νέου με τους Τροϊκανούς, στα ζητήματα μισθών ιδιωτικού τομέα, περικοπών στο Δημόσιο τομέα,  ομαδικών απολύσεων κι εργασιακών σχέσεων.  Η κοινωνική εξαθλίωση απλώνεται και βαθαίνει.
Είναι φανερό λοιπόν ότι στην πολιτική τους δε χωράει ούτε Δημόσια Υγεία ούτε Δημόσια Παιδεία κι άλλες κοινωνικές παροχές.
Είναι «αριστεροί» στο όνομα και δεξιότατοι νεοφιλελεύθεροι στην πολιτική τους.
Είναι φανερό ότι δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους ανατρέψουμε.

Καλούμε τον κόσμο σε τοπική εγρήγορση και συμμετοχή. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των νοσοκομείων απέναντι σε κάθε κυβερνητική επίθεση.
Με Επιτροπές Πολιτών και δυναμικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Οι ζωές μας κι η Δημόσια Υγεία πάνω από τα κέρδη , τα χρέη και τους μικροϋπολογισμούς τους!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.