Ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Κοζάνης με την λήξη της σχολικής χρονιάς



kozani_zografiaΜετά τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ 28&29-6-2016ολοκληρώθηκε η διαδικασία των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2016-2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν ικανοποιήθηκε μικρό ποσοστό, μόλις 5,77%, των αιτήσεων των γενικών μεταθέσεων, που αποτελεί το μικρότερο ποσοστό διαχρονικά στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Φάνηκε ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών αλλά και των σχολικών μονάδων σε αρκετές περιφέρειες, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία τους κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Η ανακοίνωση της εγκυκλίου για τον καθορισμό των τομέων που θα λειτουργήσουν στην Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2016-2017 είχε ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις τομέων πανελλαδικά, ιδιαίτερα σε περιφερειακά ΕΠΑΛ. Δημιουργούνται έτσι νέα πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού και οι μαθητές των περιοχών αυτών (στην περιοχή μας αφορά το ΕΠΑΛ Σερβίων) θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις με ανάλογο κόστος μετακίνησης. Η αβεβαιότητα για τη λειτουργία των υπόλοιπων τομέων θα ενταθεί το επόμενο διάστημα μέχρις ότου καθορισθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία κάθε τομέα.

Τέλος η περιβόητη τρίτη ανάθεση κινείται στη παλιά γνωστή λογική  «του μπαλώματος των κενών» και της μετατροπής των εκπαιδευτικών σε μπαλαντέρ για την κάλυψη τους.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές του Υπουργείου οι οποίες βαφτίζονται «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» ενώ  βασικό στόχο έχουν την περικοπή των ήδη ελάχιστων οικονομικών δαπανών για την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να διακρίνονται  από προχειρότητα, έλλειψη παιδαγωγικών κριτηρίων και τέλος,  δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΝΤΑΣ ΖΗΣΗΣ                      ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.