Ρατσιστική επίθεση Γερμανού πολιτικού μέσα στο Μαξίμου: “Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!”



aakuyfl8iyufgyugfiluygfluiyf

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Γερμανό πολιτικό, Πέτερ Ραμσάουερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, Έλληνας φωτορεπόρτερ δέχτηκε φραστική επίθεση άνευ προηγουμένου από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη στιγμή της φωτογράφησης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε… μώλωπες.

Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

Πηγή: Εφημερίδα Αυγή

2 σχόλια στο άρθρο “Ρατσιστική επίθεση Γερμανού πολιτικού μέσα στο Μαξίμου: “Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.