Επικοινωνία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτου με τον Δ. Παπαδημούλη για την αποκατάσταση της αλήθειας



theofilaktos_vouliΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΑΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΠΑΡΩΝ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΥΡΩΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΡΥΠΩΝ

Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (ITRE), μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, από τον ευρωβουλευτή της Κύπρου, Νεοκλή Συλικιώτη (ΑΚΕΛ) –καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή αυτή- έχει αριθμό 546 και προτείνει ακριβώς την απαλλαγή από την πληρωμή δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων όχι μόνο των κρατών – μελών της ΕΕ που είχαν ΑΕΠ κατά 60% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ κατά το έτος 2013, όπως είναι η πρόταση της Επιτροπής, αλλά και κατά το έτος 2014 και το 2015. Την τροπολογία υπέγραψε και η ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα.

Συνεπώς: 1. Ως ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά έχουμε καταθέσει (μέσω του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ) τροπολογία, η οποία, εάν γίνει δεκτή, θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στη ΔΕΗ, στο Νομό Κοζάνης και στη Δ. Μακεδονία. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η τροπολογία του κ. Νότη Μαριά προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE), στην οποία συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέραν της τροπολογίας που έχει ήδη κατατεθεί από την GUE (ευρωομάδα της Αριστεράς), με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα που δείχνει τις συνεδριάσεις της εν λόγω Επιτροπής (ITRE), χωρίς την παρουσία ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι διότι ακριβώς δεν υπάρχει κάποιο τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος μας.

Τα παραπάνω για την αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς η ρητορική πολλών εμπλεκομένων αποδεικνύεται συκοφαντική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το γραφείο του Βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.