Ενημερωτική Εκδήλωση στο ΕΒΕ Κοζάνης από το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας



kozani_zografiaΤο Επιμελητήριο Κοζάνης (ΕΒΕ) και το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητήριου στην Κοζάνη, οδός Ι. Φαρμάκη 2, ενημερωτική εκδήλωση – 2ο Εργαστήριο Γνώσης για το έργο SecureChain  που αφορά στην :
«Περιβαλλοντική και Οικονομική Βιωσιμότητα Επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία».

Το έργο SecureChain χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020, για την ανάπτυξη βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας σε 6 επιλεγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Μακεδονία. Στόχος του έργου είναι η εξασφάλιση στερεάς βιομάζας μακροπρόθεσμα, χωρίς αύξηση του ανταγωνισμού με άλλες χρήσεις της γης και χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αντίθετα, η χρήση της βιομάζας με έναν ενεργειακά αποδοτικό τρόπο θα επιτρέψει στη βιώσιμη βιοενέργεια να συμβάλει σημαντικά στην προστασία έναντι της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
17:30 Εναρκτήρια ομιλία – Χαιρετισμός από το ΕΒΕ
17:45 Εισαγωγή στο CluBE και το πρόγραμμα SecureChain (Γιάννης Φάλλας, Διευθυντής, Νίκος Ντάβος, Διαχειριστής CluBE)
18:30 Παρουσίαση της ανάλυσης Κύκλου Ζωής –LCA (Silvia Scherhaufer, Πανεπιστήμιο του Boku, Αυστρία)
19:00 Υποστήριξη για την Μοντελοποίηση της επιχείρησης και τη χρηματοδοτική στήριξη. (Frederic Horta, Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης UPC, Καταλονία – Ισπανία)
19:30 Ερωτήσεις – συζήτηση
Τέλος 2ου Εργαστηρίου Γνώσης.

Καλούνται να συμμετάσχουν Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία στους τομείς της βιομάζας, του ξύλου, των επίπλων, των τροφίμων, των κατασκευών και γενικότερα σε τομείς που συνδέονται με τη ενέργεια και το περιβάλλον.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.