Επιτυχημένος ο 15ος δρόμος του Απολλόδωρου στην Αιανή



dgfjhsfjsjdyfjytgjyt

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την επωνυμία «Αἰαναῖα Ἆθλα», το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης και η Δημοτική Κοινότητα Αιανής, ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής» με τη στήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ), καθώς και των Συλλόγων της Αιανής, πραγματοποίησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής το 15ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ προς τιμή του αρχαίου Αιαναίου δρομέα.

Οι συμμετέχοντες ηλικίας από 5 έως 70 και άνω ετών έφτασαν τους 220. Όλοι μαζί, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλλα. Η ατμόσφαιρα των αγώνων υπήρξε ενθουσιώδης.

Όλες οι κατηγορίες αγώνων αφετηρία είχαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και ο τερματισμός έγινε στο πάρκο της Αιανής. Στην κατηγορία παιδικού δρόμου τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά και φέτος βραβεύτηκαν με μετάλλια όλα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουμε την άθληση ως έκφραση της καθημερινής μας ζωής, για την ισόρροπη ανάπτυξη πνεύματος και σώματος. Ο αγώνας δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, 3.000 και 5.000 μέτρων, είχε πορεία προς το ρέμα του Χάνδακα, τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Πόλης και της Βασιλικής Νεκρόπολης Αιανής, τον πλατανότοπο στη θέση Γιαννούκα Βρύση και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο τερματισμός έγινε στο πάρκο της Αιανής, όπου και ακολούθησε η απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και το δαφνοστεφάνωμα των αθλητών.

Το 15ο Δρόμο του Απολλοδώρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κοζάνης κος Ιωαννίδης Λ., εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και η Πρόεδρος των Παμμακεδόνων Υφηλίου κα Νίνα Γκαγκασούλη.

Στον αγώνα έλαβε μέρος, όπως κάθε χρόνο, η ομάδα των ομογενών και αμερικανών φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν  την Αιανή και την Κοζάνη συνοδευόμενοι από τον κ. Ηλία Τομάζο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «ΠΑΙΔΕΙΑ» των Η.Π.Α.

55srthsrthhrshrt

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους αγωνιζόμενους μικρούς και μεγάλους  και ιδιαίτερα τους αθλητές που συμμετείχαν και ταξίδεψαν από τα Γιαννιτσά, την Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Καστοριά, τα Τρίκαλα και από αλλού.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο γιατρό κο Μεντελή Χάρη, στο ΕΚΑΒ, στην Τροχαία Κοζάνης, στη Δημοτική αστυνομία, στην Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΡΑΔΥΜ) και στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης (ΣΥΡΑΚΟΖ). Επίσης ευχαριστούμε την Ελληνική ομάδα Διάσωσης Κοζάνης .

Ευχαριστίες οφείλουμε στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κ. Μπουρνιώτη Ηλία, για την υλική και ηθική υποστήριξη που μας παρείχε αλλά και στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Αιανής «Η Πρόοδος», στον Εμπορικό Σύλλογο Αιανής, στο Σύλλογο Γυναικών, στον Αθλητικό Σύλλογο «Αλιάκμων», στο Σύλλογο Παλαιμάχων, στους Ποδηλάτες Αιανής και στο Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καισάρειας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε:
Στον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (Ο.Α.Π.Ν.) και στην πρόεδρό του κ. Φτάκα Φανή, για τη χορηγία 120 μεταλλίων.

Στον Εμπορικό Σύλλογο Αιανής που κάλυψε οικονομικά μέρος της αγοράς των καπέλων της εκδήλωσης.

Στην εταιρία  ΓΕΩΕΛΛΑΣ που κάλυψε οικονομικά μέρος της αγοράς  των καπέλων
της εκδήλωσης.

Στην κάβα ποτών ΒΛΑΧΟΣ που ήταν ο χορηγός των νερών και των χυμών.

Στους συνεταιρισμούς Βελβεντού, ΑΣΕΠΟΠ και Δήμητρα, για τη χορηγία φρούτων.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 16ο Δρόμο του Απολλοδώρου το καλοκαίρι του 2017.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.