Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην Ιόνιο Ακαδημία και στην Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας του Ιονίου Πανεπιστημίου



shrtjrqjhraqwjytr5jyst

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας συνεχίζει να ταξιδεύει και να μαγεύει…

Μετά από δύο απανωτές εμφανίσεις σε ισάριθμες χορωδιακές συναντήσεις στην Καστοριά προσκεκλημένη από τους πολιτιστικούς συλλόγους «η Ορεστίς» (19-6-2016) και «Αθανάσιος Χριστόπουλος» (25-6-2016),  απλώνει πανιά για την Κέρκυρα στις 30 Ιουνίου 2016, ανταποκρινόμενη την άκρως τιμητική πρόσκληση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, προκειμένου να συμμετέχει στην 7η  Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας ως η χορωδία-εργαλείο, πάνω στην οποία θα διδάξει την χορωδιακή τέχνη και πράξη η διάσημη μαέστρος και μουσικοπαιδαγωγός Maria Guinand από την Βενεζουέλα.

Στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας θα δώσει μία συναυλία στην Ιόνιο Ακαδημία την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 21.00 και μία την Τετάρτη 6 Ιουλίου την ίδια ώρα. Την χορωδία θα διευθύνει ο Δημήτρης Θεοδωράκης και θα συνοδεύσει στο πιάνο η Μαρία Κουζιάκη.

Επιπλέον, οι νεαροί χορωδοί θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, να επισκεφτούν το Μουσείο Μουσικής Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος καθώς και ποικίλα ιστορικά μνημεία και άλλα μουσεία του νησιού των Φαιάκων, ενώ παράλληλα θα απολαύσουν τη θάλασσα συνδυάζοντας μόρφωση και ψυχαγωγία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το Μουσικό Σχολείο της Κέρκυρας που μετείχε σε προηγούμενη θερινή ακαδημία, το Μουσικό Σχολείο της Σιάτιστας είναι το μόνο μουσικό σχολείο μέχρι σήμερα που έχει κληθεί να μετέχει σε αυτόν τον καταξιωμένο θεσμό. Είναι γνωστό ότι το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας επιδίδεται σε πρωτοποριακές δράσεις επιδιώκοντας συμμετοχές σε ξεχωριστές διοργανώσεις και συνεργασίες με ονομαστούς φορείς. Ακόμα η Κοζάνη και η Σιάτιστα ζουν στον απόηχο της πρωτοποριακής μουσικοθεατρικής παράστασης «Παραμύθι χωρίς όνομα….». Και ποιος ξέρει τι ακόμα μας ετοιμάζει αυτό το δραστήριο και μοναδικό σχολείο, το οποίο στην καρδιά της ορεινής Δυτικής Μακεδονίας, όντας γεωγραφικά απομονωμένο από τα κέντρα της καλλιτεχνικής δράσης της πατρίδας μας, δεν σταματάει να χτίζει γέφυρες πολιτισμού και να προσφέρει στους μαθητές του ευκαιρίες πρωτόγνωρες και μοναδικές.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου για την πρόσκληση συμμετοχής αλλά και στους αρωγούς της πραγματοποίησης της εκδρομής της χορωδίας μας, ξεκινώντας από τους ίδιους τους χορωδούς, τους γονείς και τους καθηγητές τους και περνώντας σε εκείνους που διευκόλυναν στην κάλυψη των εξόδων της μετάβασης και διαμονής στην Κέρκυρα, όπως το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, τα catering Δαγκλής, o Παρασκευάς Μόσχογλου, το Άθως tours και ο πρώην Δήμαρχος Σιάτιστας Ιωάννης Νάκος.

Από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.