Βίντεο: Μεγάλη πυρκαγιά στην Χαλκιδική: Στάχτη 1500 στρέμματα σε Μαρμαρά – Πόρτο Καρρά



qgretaegrgergreta

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης αλλά και των εθελοντών, όπως φαίνεται ήταν καταλυτική για την αίσια έκβαση του έργου της πυρόσβεσης.

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ν. Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται στην περιοχή, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 62 πυροσβέστες με 31 πυροσβεστικά οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.
“Τα πάμε καλά”

zdfghthzdthfts

“Λέμε ότι θα τα καταφέρουμε”, λέει στο Newsit.gr ο Μιχάλης Καραγιαννης, μέλος της Ομάδας Πυροπροστασίας και Εθελοντών στη Χαλκιδική που έχουν περικυκλώσει τη φωτιά.

“Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά περιορίζεται. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις εδώ. Τα εναέρια μέσα πετάνε. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά”, προσθέτει.

Τα εναέρια μέσα, καναντέρ και ελικόπτερα, επέστρεψαν για ανεφοδιασμό στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr θα επιστρέψουν για να κάνουν ρίψεις μέχρι να πέσει το φως της μέρας. Εξάλλου, με τον ανεφοδιασμό τους θα έχουν 4 ώρες πτήσης.

Η Πυροσβεστική είναι στα μέτωπα και υπάρχει αγωνία για τους ανέμους και πως θα μεταβληθούν τις επόμενες ώρες.

Ο φόβος αναζωπυρώσεων παραμένει, ωστόσο η φωτιά έχει «πέσει» όπως λένε οι εθελοντές και μόνο δυο τρεις εστίες καίνε οι οποίες τίθενται υπό έλεγχο.
Στάχτη 1500 στρέμματα – Κάηκαν βοηθητικοί χώροι του Πόρτο Καρράς και αγροικίες

Η φωτιά κατέκαψε περἰπου 1500 στρέμματα ελαιόδεντρων, καλαμιών και χαμηλής βλάστησης και έφτασε στις παρυφές του ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς όπου άρχισε και να τίθεται υπό έλεγχο.

Ωστόσο κάηκαν κάποιοι βοηθητικοί χώροι του ξενοδοχείου που χρησίμευαν ως αποθήκες και χώρος κατοικίας των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονταν μακριά από το κεντρικό ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Επίσης κάηκαν και κάποιες αγροικίες που πιθανότατα ήταν εγκαταλειμμένες ενώ και κάποιες μικροζημιές σημειώθηκαν σε αυλές κατοικιών που βρίσκονταν στην  πορεία της φωτιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτη τουλάχιστον για τρεις ώρες.

Ο δρόμος από τον οικισμό Μαρμαρά και με κατεύθυνση νότια είναι κλειστός.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και το Πόρτο Καρράς και απείλησε λόγω των ισχυρών ανέμων  κατοικημένες περιοχές αλλά και ένα σούπερ μάρκετ.

Από το Newsit.gr
Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Με πληροφορίες από seleo
Φωτό – βίντεο από halkidikinews, thestival

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.