Εθνική ομάδα βόλεϊ για φίλημα! Με φόρα από την Κοζάνη προς το Final Four – Τι λένε οι πρωταγωνιστές στο KOZANILIFE.GR



hellasvoley67547

Φόρα για το  Final 4 της Γερμανίας από την Κοζάνη για την Εθνική Ελλάδος Βόλεϋ!

Με τρεις νίκες φεύγει η Εθνική Ελλάδος Βόλευ από την Κοζάνη στο 1ο τουρνουά που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, οδεύοντας πλέον για τη Θεσσαλονίκη.

Η Εθνική αποστολή απέδειξε, ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που συνάντησαν με τις άλλες ομάδες, μπορούν να υπερβούν τους εαυτούς τους.

Η δυναμική παρουσία των 2.500 θεατών και ο παλμός της Κοζάνης ήταν ένας από τους λόγους που τα παιδιά της Εθνικής μας κράτησαν σθεναρά αντιστάσεις απέναντι σε εθνικές ομάδες εξίσου καλές.

Η Ελλάδα κατέκτησε το 3 στα 3, ξεκινώντας έτσι δυναμικά για τη συνέχεια του 2ου Τουρνουά, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24-26 Ιουνίου.

Μετά τη χθεσινή νίκη της Εθνικής μας, το γήπεδο σείστηκε από χειροκροτήματα και Εθνική ομάδα Βόλεϋ αποθεώθηκε. Η Κοζάνη στάθηκε δίπλα στα παιδιά της Εθνικής Ελλάδος, σε έναν δύσκολο αγώνα, όπου χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες αλλά και δόθηκαν αντίστοιχα στην αντίπαλη ομάδα. Ευτυχώς όμως τα γρήγορα αντανακλαστικά της ομάδας μας, ανέτρεψαν το αποτέλεσμα.

gkiourdas234532Ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας και εξαιρετικός παλαίμαχος παίχτης της Εθνικής ομάδας κ. Μάριος Γκιούρδας μίλησε στο KOZANILIFE.GR, για τους αγώνες και τη διοργάνωση:

“Η διοργάνωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος στήριξε την Εθνική μας ομάδα, κάτι που θέλαμε πάρα πολύ και το επιζητούσαμε, η πόλη έδειξε την αγάπη της στην Εθνική μας ομάδα. Η φιλοξενία ήταν πάρα πολύ καλή, οι εγκαταστάσεις ήταν φανταστικές. Το αποτέλεσμα της Εθνικής μας ομάδας, σε συνδυασμό με τις ιδανικές συνθήκες, ήταν το ιδανικό σενάριο το οποίο θα θέλαμε να έχουμε. Η Εθνικής μας ομάδας, θα είναι στη Θεσσαλονίκη για το 2ο τουρνουά στις 24-26 Ιουνίου, όπου θα αναμετρηθεί με τις ομάδες Πουέρτο Ρίκο, Κατάρ και Σλοβενία.

“Είναι πολύ καλό που πάμε με τρεις νίκες, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε στην πρόκρισή μας στην τελική φάση του World League .Έχουμε μία βδομάδα που θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι να δουλέψουμε σωστά σε κάποια κομμάτια που δεν πήγαμε κ τόσο καλά. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί η ομάδα αντέδρασε σωστά στις στιγμές που ήταν δύσκολες. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τις δυνατότητες να καταφέρουμε τον στόχο μας, να πάμε στην τελική φάση. Ξεκινάμε την Παρασκευή με ένα καλό αποτέλεσμα με το Πουέρτο Ρίκο, όπου γνωρίζουμε πώς ανταποκρίνεται  μέσα στον αγώνα, συνεχίζουμε το Κατάρ και τη Σλοβενία, όπου είναι οι πιο δυνατές ομάδες του Ομίλου και θα εστιάσουμε εκεί”.

petre754Ο Γιώργος Πετρέας μιλώντας στο KOZANILIFE.GR ανέφερε: «Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό, συνήθως σε αυτά τα τουρνουά το τελευταίο παιχνίδι είναι το πιο δύσκολο γιατί υπάρχει κούραση. Η θέληση όμως ξεπερνάει κάποιες φορές το τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Δείξαμε ότι, παρότι η ομάδα άρχισε άσχημα και έχασε το σετ, έχουμε χαρακτήρα. Όλα τα παιδιά που μπήκαν μέσα βοήθησαν, δείξαμε ότι είμαστε δεκαπέντε παιδιά εδώ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει ο καθένας μέσα και να βοηθήσει. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, γιατί κυνηγάμε τον στόχο μας και είμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά. Έχουμε ωστόσο να κάνουμε άλλα τρία βήματα και τα κεφάλια κάτω και συνεχίζουμε από αύριο την προετοιμασία για το επόμενο τουρνουά που είναι στην Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο κόσμο της Κοζάνης, που γέμισε αυτό το γήπεδο, που μας τίμησε με την παρουσία του και μας βοήθησαν να πάρουμε αυτές τις νίκες. Θεωρώ ότι με τέτοιο κόσμο και στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα αυτή θα πάρει τα φτερά που χρειάζεται για να πετάξει στο Final 4 της Γερμανίας που για εμάς είναι το πιο σημαντικό. Η ένταση ήταν τεράστια, ελπίζω το κλειστό της Θεσσαλονίκη να είναι όπως πέρυσι γεμάτο και να γιορτάσουμε γιορτάσουμε όλοι μαζί, όπως κάναμε και σήμερα, να κερδίσουμε την πρόκριση του Final 4 που για μας είναι αυτοσκοπός.».

drikos6u546eyΟ προπονητής της Εθνικής Σωτήρης Δρίκος δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

Από το παιχνίδι με την Κινεζική Ταϊπέι κρατάω την προσαρμογή που δείξαμε και σε αυτό μας βοήθησε το πάθος που δείξαμε και αυτό το σιγοντάρισε ο πολύς κόσμος. Η χαρά που πήραν οι αθλητές μας στο τέλος με τα «όλε-όλε» νομίζω είναι η πιο σημαντική ανταμοιβή του τριημέρου γιατί τα παιδιά κάνουνε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε δύσκολη περίοδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που αναγνωρίζει αυτή την προσπάθεια των παιδιών.

Α.Ζ. – Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.