H Θεατρική Ομάδα Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα» παρουσιάζει στην Κοζάνη την παράσταση «Η Αρκούδα και Πρόταση γάμου»



xhhgfsfhgadfyzghfjfguays

H  Θεατρική  Ομάδα  Σερβίων ¨ Κόκκινη  Κουίντα , ¨  παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Ιουνίου (Αίθουσα Τέχνης, 9μ.μ.) στο  Φεστιβάλ   Ερασιτεχνικού   θεάτρου  «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο  για  όλους»,  που  διοργανώνει  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης,  δύο μονόπρακτα του  Άντον Τσέχοφ  σε ενιαία παράσταση.

Η  Αρκούδα: Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του συζύγου της, κάτω από το  διερευνητικό βλέμμα του  πιστού υπηρέτη Λούκα, δέχεται την  επίσκεψη του Σμύρνοφ, που ζητά τα  χρήματα που  του οφείλει  ο   μακαρίτης. Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ  και Πόποβας οδηγείται  σε ακρότητες, με μοναδική λύση τη μονομαχία. Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.

Πρόταση γάμου:  Ένας ευκατάστατος νέος  σε ηλικία  γάμου  επισκέπτεται το σπίτι ενός γείτονα αντίστοιχου οικονομικού βεληνεκούς, για να ζητήσει το χέρι της κόρης του. Η πρόταση γίνεται με χαρά  δεκτή  από τον πατέρα, αλλά όταν οι μελλόνυμφοι μείνουν μόνοι αρχίζει ένας μαραθώνιος καβγάς γοήτρου, που χάρη στην παρέμβαση του πατέρα θα έχει αίσιο τέλος.

Συντελεστές:                                                                                              Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Μετάφραση:  Λυκούργος  Καλέργης                                                              Αλεξανδρίδης Βλαδίμηρος  Σκηνοθεσία:  Γιώτης  Βασιλιάδης                                                                    Ζουρνατζίδου Σόφη
Σκηνικά:  Γιώργος  Λεπίδας                                                                              Καραγιάννη Ελένη        Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα «Κόκκινη Κουίντα»                                       Καραδήμος Αντώνης
Φωτισμοί:  Γιώτης  Βασιλιάδης , Γιώργος  Λεπίδας                                     Παπαδημητρίου Ιωάννα
Μουσική  επιλογή:  Εύη Παπαμάρκου                                                           Σαμαρτζίδου Σοφία
Βοηθός σκηνοθέτη:  Ελένη Δέσποινα Λαζαρίδου                                        Ταχτσίδης Φώτης
Χειριστης ήχου,κονσόλα:Ραφαήλ Παπαδημητρίου
Χειριστής  φωτισμού:Γιάννης Μπασδέκης
Ζωγραφικη  σκηνικών :Γιώργος Λεπίδας
Κατασκευή σκηνικών:Γιώργος Λεπίδας,Γιαννης Μπασδέκης,Ραφαήλ Παπαδημητρίου
Υπεύθυνη βεστιαρίου:Σόφη Ζουρνατζίδου
Βοηθός σκηνής: Κυριακή Σαββίδου
Χορογραφίες: Δώρα Αγοραστού
Φροντιστής: Γιάννης Μπασδέκης

Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική ομάδα  ¨Κόκκινη κουίντα¨.
Ευχαριστούμε  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης  για  την  υποστήριξη.

Αίθουσα Τέχνης, Κοζάνη.
H  είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.