ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: «Οποιαδήποτε ενέργεια κατεδάφισης κτιριακών υποδομών της ΔΕΗ, θα μας βρει απέναντι!»



srethyrsthyrstrsthjsrtrts

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθούμε το μεγάλο ζήτημα  για την περιοχή μας,  αυτό της κατεδάφισης της ΛΙΠΤΟΛ/ΔΕΗ και του ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της χώρας! Υποδομές που έχουν στηθεί από τους κατοίκους της περιοχής κυριολεκτικά με τα χέρια  και τα κορμιά τους, σήμερα αντί για ανταπόδοση, εισπράττουν την καταστροφή της κληρονομιάς και των κόπων τους.  Για χρόνια οι κάτοικοι της Εορδαίας περιμένουν από την ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να πραγματοποιήσει πάγια και διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων, όπως την δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου, ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία των κατοίκων της περιοχής και να τους αποδοθούν, εφόσον έχουν κλείσει οριστικά και αμετάκλητα  τον παραγωγικό τους κύκλο,  όσα τους οφείλονται.

Τα εργοστάσια και οι υπόλοιποι εργοστασιακοί χώροι, μας  ανήκουν και απαιτούμε να παραμείνουν όρθιοι και να αποδοθούν αξιοποιημένοι στους πολίτες της Εορδαίας, συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου με την ανάδειξη  των χώρων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι προτάσεις και ο σχεδιασμός για την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου, βιομηχανικού Μουσείου,  υπάρχουν και είναι απολύτως εφικτό  να πραγματοποιηθούν,   με χαμηλό μάλιστα κόστος.

Οι κάτοικοι της Εορδαίας,  έχοντας προσφέρει  γη, χωριά, κατοικίες, την υγεία τους και πολλοί και την ζωή τους ακόμη για την ΔΕΗ και για τα εργοστάσια αυτά,  δεν θα αφήσουν  μέρος της προσφοράς τους να καταστραφεί και να ποδοπατηθεί ανενδοίαστα.

Οποιαδήποτε ενέργεια  κατεδάφισης κτιριακών υποδομών της ΔΕΗ, θα μας βρει απέναντι.

Θέλουμε την ζωή  και την γη μας πίσω!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: «Οποιαδήποτε ενέργεια κατεδάφισης κτιριακών υποδομών της ΔΕΗ, θα μας βρει απέναντι!»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.