Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης στο 5ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα



zftghhzdthththrta

Με κεντρικό σύνθημα «ο Χορός είναι ζωή» ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 για πέμπτη συνεχή χρονιά στην πόλη της Έδεσσας.

Το παρόν στο Αντάμωμα μαζί με άλλους Συλλόγους από την περιοχή μας έδωσε και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης. Ξεκινώντας από τους «Καταρράκτες» και διανύοντας μία απόσταση δύο και πλέον χιλιομέτρων περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της  Έδεσσας υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου του , της κας Σκόρδα Χριστίνας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης μαζί με άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους που εκπροσωπούσαν την Ήπειρο χόρεψε και ενθουσίασε τους κατοίκους της πόλης με σκοπούς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Η χορευτική πορεία αφού πέρασε μέσα από το κεντρικό πάρκο της πόλης, κατέληξε στο γήπεδο  όπου εκατό φιλοξενούμενοι Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα με περισσότερους από 2000 χορευτές παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τη Μικρά Ασία μέχρι τη Θράκη και από τον Πόντο μέχρι την Ήπειρο .

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από  Συλλόγους της πόλης της Έδεσσας και  σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του γηπέδου κουμπαράδες, όπου οι θεατές εθελοντικά προσέφεραν τον οβολό τους προς ενίσχυση του γηροκομείου και του συσσιτίου της Μητρόπολής τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.