Μεγάλη επισκεψιμότητα στο Περίπτερο του Δήμου Εορδαίας στην έκθεση Πτολεμαΐδας



ujytejedysjysytjty

Μεγάλη είναι η  επισκεψιμότητα  στο Περίπτερο του Δήμου Εορδαίας , που λειτουργεί στα πλαίσια της 8ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας Egnatia expo 2016 , η οποία πραγματοποιείται στο parking του Ξενοδοχείου Παντελίδης της Πτολεμαϊδας.

Στο καλαίσθητο Περίπτερο του Δήμου , ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί πλήρως για την Εορδαία , που συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Ενεργειακά Κέντρα των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Η  ιστορία   της περιοχής ,η  μετάβασή της στη βιομηχανική εποχή και οι προκλήσεις του μέλλοντος  , η ανοδική πορεία της Εορδαίας των 60  και πλέον χρόνων καταγεγραμμένη σε έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά πληροφορεί τον επισκέπτη για τη δύναμη και τις δυνατότητες της Εορδαίας  .

Στο καλοδουλεμένο video του Δήμου απεικονίζονται οι υποδομές του Δήμου στην  υγεία, την  πρόνοια, την  παιδεία, την άθληση, τον πολιτισμό ,τον τουρισμό καθώς και το παραγωγικό περιβάλλον του Δήμου. Στο σχετικό video της ΔΕΗ περιγράφεται η ανάπτυξη του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ,    οι αποκαταστάσεις των ορυχείων και η επανακαλλιέργεια   των εδαφών , που προσδιορίζουν το παραγωγικό μέλλον της Εορδαίας.

Οι ενεργειακές εξελίξεις , η επενδυτική δραστηριότητα , η βιομηχανική τεχνογνωσία, η ελπιδοφόρα ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και η προσαρμοστικότητα στις αλλαγές του παραγωγικού και φυσικού περιβάλλοντος , αναδεικνύουν την Εορδαία σε ιδανικό τόπο για την εφαρμογή νέων , καινοτόμων προτάσεων και υλοποιήσεων.

Όπως επισημαίνεται στο μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη    με αφορμή την EXPO 2016 : «Με σχεδιασμό , με συνεργασίες και με συνετή ,στοχευμένη διαχείριση των πόρων , εργαζόμαστε για την περιβαλλοντική ανάταξη και για την παραγωγική προσαρμογή της περιοχής μας στη μεταβιομηχανική εποχή. Ο Δήμος Εορδαίας ισχυρό κέντρο και οικονομικός πόλος , θα συνεχίσει τη δημιουργική του παρουσία στη νέα εποχή που διαμορφώνεται στον τόπο και την Περιφέρειά μας. Οι κατακτήσεις του παρελθόντος μας εγγυώνται τις λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.