«Νέα Πρόταση Μηχανικών» του ΤΕΕ/ΤΔΜ: Θα φέρει ανάπτυξη το νέο ΕΣΠΑ;



espa_logoΤην Τρίτη 21/06/2016  πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στο ΤΕΕ/ΤΔΜ έκτακτη Απολογιστική-Προγραμματική  συνεδρίαση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ».

Στη διαδικασία ενημέρωσης, διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και λήψης αποφάσεων έγιναν επισημάνσεις για:

Τη λειτουργία της παράταξης, η οποία εκτιμήθηκε θετική και ευοίωνη. Και

Τα προβλήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς (ανεργία, ασφαλιστικό,  υποαπασχόληση, μετανάστευση,  καθυστέρηση χρηματοδότησης των Έργων, εργασιακή ανασφάλεια στον Ιδιωτικό τομέα,  προβλήματα  των Μηχανικών της Εκπαίδευσης, υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δημόσιου, κ.α.), τα οποία, δυστυχώς, επιδεινώνονται διαρκώς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, ωστόσο, για το νέο ΕΣΠΑ (της προγραμματικής περιόδου 2014-2020), γιατί η αύξηση της απασχόλησης, θ’ αποτελέσει τη διέξοδο της Περιφέρειάς μας από το τούνελ της ύφεσης και της κρίσης.

Ετέθησαν τα εξής καίρια ερωτήματα: Πόσο εξυπηρετείται ο στόχος για την ανάπτυξη της Περιφέρειά μας από τη στρατηγική του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020; Πόσα και ποια έργα σχεδιάσθηκαν και δρομολογήθηκαν απ’ αυτά που τόσο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία; Υπάρχουν καθυστερήσεις και αναβολές  έργων, με συνέπεια να κινδυνεύει η ολοκλήρωσή τους, δεδομένου ότι οι χρηματοδοτήσεις έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Επειδή οι απλές συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα  ευχολόγια  είναι εκτός τόπου και χρόνου και  επειδή οι  αριθμοί μιλούν από μόνοι τους,  σε σχέση με τα έργα, αποφασίσθηκε να υποβληθεί, αρμοδίως, σχετικό έγγραφο αίτημα χορήγησης συγκεκριμένων στοιχείων για το ποσοστό απορρόφησης,  συγκριτικά με το προϋπολογισθέν.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του συνδυασμού ευχαρίστησε προσωπικά τα μέλη της γραμματείας και τους συναδέλφους για την συνεργασία και το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους, τόνισε ότι τα συμφέροντα του ΤΕΕ και του Κλάδου είναι το ζητούμενο και ευχήθηκε σ’ όλους καλό Καλοκαίρι.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
της παράταξης   «Νέα Πρόταση Μηχανικών»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.