«Όλοι μαζί για τη Μυρτώ» – Έκκληση της μητέρας της στο KOZANILIFE.GR για βοήθεια



mirtomama2

Έπειτα από τέσσερα χρόνια γολγοθά μιας μητέρας που έπρεπε ξαφνικά να έρθει αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη, να δει το παιδί της φυτό και μέρα με τη μέρα να αργοσβήνει.

“Η μόνη της αντίδραση είναι ότι κάποιες  φορές μας χαμογελάει”

Η υπόθεση της μικρής Μυρτώς συγκλονίζει το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2012.

Η άτυχη 15χρονη, δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από Πακιστανικής καταγωγής άτομο στο νησί της Πάρου, όπου αφού τη βίασε,  τη χτύπησε βάναυσα στο κεφάλι, δημιουργώντας της πολλαπλά κατάγματα.

Η μητέρα της Μυρτώς σήμερα, απευθύνει έκκληση για βοήθεια μέσα από το KOZANILIFE.GR, προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει στο παιδί της ένα περιβάλλον πλήρως εξοπλισμένο για τετραπληγικά άτομα και να επιστρέψει στο πατρικό της στην Αθήνα.

Όπως μας ανέφερε η κ. Μαρία Κοτρώτσου, θέλει να επιστρέψει στην Αθήνα γιατί εκεί η Μυρτώ δείχνει να ανταποκρίνεται καλύτερα, με οικεία πρόσωπα και οικείο περιβάλλον, όπως της συστήνουν και οι ειδικοί.

“Η υγεία της Μυρτώς δεν έχει την εξέλιξη που προσδοκούσα σαν γονιός, το ότι ζει βέβαια με τέτοια χτυπήματα, αυτό από μόνο του είναι ένα θαύμα. Δεν παύω να ελπίζω όμως για κάποια βελτίωση.”

Η μικρή Μυρτώ σήμερα βρίσκεται στο κέντρο αποκατάσταση Άνιμους στη Λάρισα, τρέφεται μέσω γαστρικού σωλήνα και κάποια φάρμακα που είναι απαραίτητα γι’ αυτήν. Το τελευταίο διάστημα η Μυρτώ πάσχει από κάποια λοίμωξη, δείχνει να έχει παραιτηθεί και να μη συνεργάζεται όπως θα έπρεπε στις θεραπείες τις οποίες κάνει καθημερινά για 6 ώρες περίπου, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί και στην Αμερική.

“Δε θέλω ν’ αφήσω το παιδί μου στο έλεος του Θεού, θέλω να του προσφέρω ότι μπορώ, για να είναι καλύτερα. Είναι η μοναδική που δεν φταίει σε όλο αυτό”.

Η κ. Μαρία Κοτρώτσου το τελευταίο διάστημα, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της κόρης της, αλλά ούτε και μπορεί να δημιουργήσει το περιβάλλον που θέλει στο σπίτι της στην Αθήνα, ώστε να μπορέσει να μεταφέρει τη Μυρτώ.

Στο πατρικό της στην Αθήνα, θα χρειαστεί εξοπλισμός για τετραπληγικά άτομα, αμαξίδιο, ασανσέρ κλπ. Ένα τεράστιο έξοδο, στο οποίο η  ίδια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το κράτος της δίνει ένα αναπηρικό βοήθημα πρόνοιας, το οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά στο KOZANILIFE.GR, δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο.

“Οι καιροί είναι δύσκολοι το γνωρίζω, όποιος μπορεί και θέλει, ας βοηθήσει να δώσουμε μία ευκαιρία στη Μυρτώ να γίνει καλύτερα“, είπε κλείνοντας η μητέρας στο KOZANILIFE.GR.

Ο διαδικτυακός φίλος της κ. Κοτρώτσου, της υπέδειξε να μιλήσει με το KOZANILIFE.GR, από πλευράς μας θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε ότι μπορούμε.

Ας δείξουμε όπως πολύ καλά ξέρουμε εμείς οι Έλληνες, ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε τα πάντα!

Εθνικη Τραπεζα 150/02762274 και IBAN GR1601101500 0000 15002762274.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “«Όλοι μαζί για τη Μυρτώ» – Έκκληση της μητέρας της στο KOZANILIFE.GR για βοήθεια

  1. Ειδοποίηση: Λάρισα: Αγωνία για την Μυρτώ που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου – »Κάποιες φορές μας χαμογελάει»! | Ράδιο Καλλονή 107,7 FM | Ποιοτική Μο

  2. Ειδοποίηση: Αγωνία για την Μυρτώ που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου… Τα νέα δεν είναι ευχάριστα… | Fox6.gr

  3. Ειδοποίηση: Κραυγή αγωνίας από την μητέρα της Μυρτώς: Χρειαζόμαστε βοήθεια – Το μόνο που κάνει είναι να μας χαμογελάει

  4. Ειδοποίηση: Κραυγή αγωνίας από την μητέρα της Μυρτώς: Χρειαζόμαστε βοήθεια – Το μόνο που κάνει είναι να μας χαμογελάει - Ola Gossip

  5. Ειδοποίηση: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ – Όλα στη φόρα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.