Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας: «Άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό»



perifereiako_simvoulio_22Το προσφυγικό-μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων εδώ και μήνες. Οι εξελίξεις είναι συνεχείς σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει ακόμα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το σχεδιασμό της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής και να τοποθετηθούν οι παρατάξεις.

Παραπέρα, το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων Βοίου και Γρεβενών. Με ευθύνη των δημοτικών αρχών, οι συνεδριάσεις αποτέλεσαν προνομιακό χώρο έκφρασης ρατσιστικών, ξενοφοβικών απόψεων με εκτόξευση ύβρεων και απειλών, καταλήγοντας και σε ανάλογες αποφάσεις.

Επειδή στις τοπικές κοινωνίες υπάρχει έντονη συζήτηση για το θέμα και μπροστά σε αυτά που έρχονται, ζητάμε την άμεση σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό και το σχεδιασμό για την περιοχή.

                              Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας
                                         Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
                                               Γιάννης Βήττας
                                               Βασίλης Καραντζίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.