Δήλωση συμπαράστασης της Λαϊκής Ενότητας προς τους φιλόζωους



aehyarethyaretrtwhjrsutΠριν λίγους μήνες, είδαν το φως της δημοσιότητας οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα ζώα στο δημοτικό κυνοκομείο Κοζάνης. Οι φιλόζωοι που έκαναν τις καταγγελίες έχουν ουσιαστικά αναλάβει -όπως συμβαίνει γενικότερα στη χώρα μας- την περίθαλψη και τη φροντίδα των αμέτρητων αδέσποτων της πόλης, με τεράστιο προσωπικό, ψυχικό και κυρίως οικονομικό κόστος και με παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος και στήριξης απο την πολιτεία.

Υπεύθυνοι για την φροντίδα των αδέσποτων είναι, σύμφωνα με τον 4039 / 2012, οι Δήμοι. Η πολιτεία -παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για παρανομίες του Δήμου για την μη λειτουργία της 5μελους επιτροπής και τις άθλιες συνθήκες στο κυνοκομείο– δεν ενήργησε ως όφειλε από τη νομοθεσία να ελέγξει επιτοπίως τις καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν μέσα στο καταφύγιο του Δήμου, για τη λειτουργία του οποίου υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Η αστυνομία -η οποία δεν έχει βεβαιώσει ποτέ κανένα πρόστιμο αν και υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες για κακοποιήσεις ενεργητικές και παθητικές στην Κοζάνη- βεβαίωσε πρόστιμο στους προέδρους των φιλοζωικών για έλλειψη τσιπ και βιβλιαρίων υγείας.

Δηλώνουμε συμπαράσταση σε όλους όσοι καθημερινά, στην Ελλάδα των μνημονίων και της εξαθλίωσης, αγωνίζονται για τα δικαιώματα και των ζώων. Τα αδέσποτα βρίσκονται χωρίς δική τους υπαιτιότητα στον δρόμο και έχουν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην περίθαλψη.

Καλούμε τους δήμους και την πολιτεία να αναλάβουν  επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι των ζώων και παράλληλα να σταθούν δίπλα στους φιλόζωους και όχι απέναντί τους.

2 σχόλια στο άρθρο “Δήλωση συμπαράστασης της Λαϊκής Ενότητας προς τους φιλόζωους

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.