Θερινό σινεμά: Έναρξη καλοκαιρινών προβολών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου «Κάτω στη γη» – Δείτε το πρόγραμμα



66etyjdtekjue6tkje6k484687iΜε μια κλασική φαντασμαγορική ταινία του 1947, που αν και απρόβλητη εδώ και πολλά χρόνια, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικές επιτυχίες της πάλαι ποτέ γόησσας του Χόλιγουντ Ρίτα Χέιγουορθ, ξεκινάει και φέτος τις καλοκαιρινές του κινηματογραφικές προβολές ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή την Τετάρτη 29-6-2016, στις 9:30 μ.μ., στην αυλή του στεκιού. Πρόκειται για τη διασκεδαστική κωμωδία φαντασίας, με στοιχεία μιούζικαλ, με τίτλο «Κάτω στη γη» (Down to Earth – 1947) σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Χολ. Πλάι στη Χέιγουορθ οι Λάρι Παρκς, Μαρκ Πλατ, Τζέιμς Γκλίσον. Όσο για τον κοινωνικό χαρακτήρα των προβολών, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος καλεί τους συνεφίλ να φέρνουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας, προκειμένου να ενισχυθεί το Παντοπωλείο του συλλόγου που ενισχύει συμπολίτες μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες.

Η θεά Τερψιχόρη, ενοχλημένη από ένα σόου του Μπρόντγουει που παρουσιάζει τις μούσες ανόητες, κατεβαίνει στη γη με το όνομα Κίτι Πάντλετον και με τη βοήθεια ενός ατζέντη, κατακτά ένα ρόλο στο σόου. Στις πρόβες, η Κίτι βρίσκει την ευκαιρία να πείσει τον παραγωγό Ντάνι Μίλερ να διορθώσει τη λανθασμένη εικόνα που δείχνει για τις μούσες. Ο παραγωγός την ερωτεύεται και για χάρη της αποφασίζει να μετατρέψει το σόου από μουσική φάρσα που ήταν σε υψηλού επιπέδου μπαλέτο. Η παράσταση γνωρίζει παταγώδη αποτυχία και ο Ντάνι βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια χρέη αλλά και με γκάνγκστερς που τον εκβιάζουν. Η Κίτι αποφασίζει να τον σώσει…

Από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εκθαμβωτικής Χέιγουορθ, αυτή η πολύχρωμη φαντασμαγορική μουσική κωμωδία, δανείζεται το στόρι της από μια ανάλογη κωμωδία της εποχής το “Here Comes Mister Jordan” (1941) που ο σκηνοθέτης της Αλεξάντερ Χολ θέλησε να τη μετατρέψει σε μιούζικαλ. Στα μουσικά μέρη οι φωνές του πρωταγωνιστικού ζεύγους αντικαταστάθηκαν από την Ανίτα Έλις και τον Χαλ Νταργουιν. Ένας λόγος μάλλον που η Χέιγουορθ είχε δηλώσει αργότερα ότι η ταινία αυτή είναι από τις λιγότερο αγαπημένες της. Ωστόσο, παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές της επιτυχίες, αφού ήταν η πρώτη σε εισπράξεις της εταιρείας Columbia τη χρονιά του 1947, κάνοντας 2.500.000 δολάρια εισπράξεις μόνο στην Αμερική, ενώ ενέπνευσε τη δημιουργία του μιούζικαλ “Xanadu” το 1980 με την Ολίβια Νιούτον Τζον και τον Τζιν Κέλι. Από τις άγνωστες λεπτομέρειες της ταινίας, σε κάποια σκηνή η Χέιγουορθ πετάει μια γυάλινη χιονόμπαλα σε ένα καθρέφτη. Ήταν η ίδια χιονόμπαλα που χρησιμοποιήθηκε στην τελική σκηνή του “Πολίτη Κέιν” (η Χέιγουορθ ήταν παντρεμένη εκείνη την εποχή με τον Όρσον Γουέλς).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9.30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε πριν τις καλοκαιρινές μας προβολές να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και δύο χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που  προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Τέλος, για άλλη μια χρονιά καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και που  προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 40 οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, καθώς και στη δράση συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων για 100 άπορες οικογένειες για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ
στην αυλή του Φιλοπρόοδου
Σε περίπτωση αναβολής της προβολής λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη,
η προβολή μετατίθεται για την Πέμπτη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.