Ξεκινά η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης



koventareiosvivliothiki

Στις 16 Ιουνίου 2016 ξεκινά η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας στην  Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, με τίτλο “Γίνε ο εξερευνητής του κόσμου”,  για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

16 Ιουνίου, 10:00-11:30, το πρωί
Γιορτή έναρξης – Παιχνίδι θησαυρού – Στολισμός Βιβλιοθήκης.
Με όλους τους εθελοντές
Για όλες τις ηλικίες. Χωρίς προεγγραφή. Στη βιβλιοθήκη.

Υπάρχουν πολλών ειδών εξερευνητές. Υπάρχουν αυτοί που για να εξερευνήσουν τον κόσμο πρέπει να τον μετρήσουν, να τον καταγράψουν και να τεκμηριώσουν τα ευρήματά τους. Ένας τέτοιος εξερευνητής είναι ο Alexander von Humboldt (1769 – 1859) Και υπάρχουν κι αυτοί που εξερευνούν τον κόσμο ξεκινώντας από πραγματικά στοιχεία και συνθέτουν μια αφήγηση με τη φαντασία τους. Ένας τέτοιος αφηγητής του κόσμου είναι ο Athanasius Kircher (1602 – 1680).Στις βιβλιοθήκες η εξερεύνηση του κόσμου ξεκινάει, αναζητώντας κάθε φορά έναν καινούργιο τρόπο ερμηνείας των πιο καθημερινών πραγμάτων.

17 Ιουνίου, 10:00-11:30, το πρωί
Γιορτή έναρξης – Το μπλουζάκι του εξερευνητή -Εργαστήριο ραπτικής.
Με όλους τους εθελοντές
Για όλες τις ηλικίες. Χωρίς προεγγραφή. Στη βιβλιοθήκη.
Να φέρετε μαζί σας ένα μονόχρωμο μπλουζάκι.

Σήμερα φτιάχνουμε το μπλουζάκι του εξερευνητή, ένα ρούχο με πολλές τσέπες για να χωρούν τα μικροσκοπικά αντικείμενα που θα βρίσκουμε στις εξορμήσεις μας.
«Ο Αντώνης έκανε πολλά δύσκολα πράματα. Έκανε τούμπες τρεις στη σειρά, —και θα έκανε, λέει, και τέσσερις, αν ήταν πιο μεγάλη η κάμαρα και αν δε χτυπούσε ο τοίχος στα ποδάρια του• σκαρφάλωνε στη γαζία της αυλής του σπιτιού, χωρίς ν’ αγγίξει τον τοίχο• κάθε πρωί στη θάλασσα βουτούσε το κεφάλι του στο νερό κι έμενε τόση ώρα με κλειστό στόμα και ανοιχτά μάτια, και δεν πνίγουνταν ποτέ. Και άλλα πολλά έκανε ο Αντώνης.
Έπειτα είχε πάντα γεμάτες τις τσέπες του από τόσους θησαυρούς. Τι δεν έβρισκες μέσα! Καρφιά, βώλους, βότσαλα, σπάγκους, κάποτε και κανένα κομμάτι μαστίχα μασημένη, και πάνω απ’ όλα το τρίγωνο γυαλί, που είχε πέσει από τον πολυέλαιο της εκκλησίας και που έκανε τόσα ωραία χρώματα, σαν το έβαζες στον ήλιο. Ολόκληρο πλούτο είχαν αυτές οι τσέπες του Αντώνη.»
Πηνελόπη Δέλτα, Ο Τρελαντώνης, Βιβλιοπωλείον της Εστίας»

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Πληροφορίες – εγγραφές: www.kozlib.gr / Τηλ.: 24613 50435 & 2461022245. Ώρες: 10:00 – 14:00 καθημερινά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.