Καιρός: Μετά το κύμα κακοκαιρίας… καύσωνας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!



kavsonas_553_355

Φαίνεται πως έχει βαλθεί να μας… τρελάνει ο καιρός τον Ιούνιο. Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για μίνι κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα, οι προβλέψεις δείχνουν καύσωνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ακούστε τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο newsit.gr.

Ο καιρός χαλάει και μάλιστα από αύριο Δευτέρα 13 Ιουνίου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Κυριακής (12.06.2016).

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από αύριο Δευτέρα (13-06-2016) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Με την λήξη της ισχύος του έκτακτου δελτίου όμως η θερμοκρασία όχι μόνο θα επιστρέψει σε επίπεδα αντίστοιχα της εποχής, αλλά θα ξεφύγει και ψηλότερα.

Όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook: “Ο φετινός Ιούνιος φαίνεται λοιπον ότι αποφάσισε να κάνει μια καυτή παρένθεση αφήνοντας διάπλατα ανοικτές τις πόρτες του… ουρανού στις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται καθ’ οδόν τις επόμενες ημέρες από τη βόρεια Αφρική να εισβάλλουν στο εσωτερικό της Ελλάδας, ανεβάζοντας το παραπάνω διάστημα τον υδράργυρο τοπικά και πάνω από τους 40 βαθμούς Κέλσιου!”

Μιλώντας στο newsit.gr ο Σάκης Αρναούτογλου, τονίζει χαρακτηριστικά “Μετά τον άστατο καιρό που θα έχουμε Δευτέρα και Τρίτη μπαίνουμε σε μια τροχιά έντονης ζέστης που πληροί τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί καύσωνας. Από Πέμπτη θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή όλο σχεδόν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι καυτό σε πολλές περιοχές, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 με 41 βαθμούς”.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.