Εκδήλωση – αφιέρωμα στη μάνα στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας



Το 9ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλούν στο Λογοτεχνικό και Μουσικό Δρώμενο: «για σένα Μάνα μου μιλώ», την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στις 11.30 πμ. με είσοδο ελεύθερη.

Πρόκειται για μία παρουσίαση που στηρίζεται στη σύμπραξη Μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου-Λυκείου, αλλά και των ενηλίκων (μητέρες νηπίων). Πιο συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Νηπιαγωγείου δύο Ενδοσχολικές Δράσεις με αντικείμενο τη Δημιουργική Γραφή. Τα νήπια ασκήθηκαν σε τεχνικές Δημιουργικής Γραφής στα πλαίσια του Παιδαγωγικού Προγράμματος και οι μητέρες τους ακολούθησαν ένα Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στο ίδιο αντικείμενο στα πλαίσια προγράμματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων διάρκειας 50 ωρών, που οργάνωσε γι αυτές το Νηπιαγωγείο.

Τα συγγραφικά παράγωγα των μητέρων αποτελούν και τον κειμενικό κορμό της εκδήλωσης, ενώ οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου αγκαλιάζουν μουσικά και ερμηνευτικά τη συλλογική αυτή δράση.

Το όλο εγχείρημα το οποίο στηρίζεται πολύπλευρα από την Περιφερειακή Διεύθυνση  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί μια Καινοτόμο Δράση Ενδοσχολικής και Διασχολικής υφής και αποδεικνύει πως ο χώρος του σχολείου αποτελεί ένα εξαιρετικό έδαφος δημιουργικών και πρωτότυπων συνεργασιών.

 

666dgtyjdtjytyyjt

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.