Βίντεο: Η Άγια εικόνα της Παναγίας Ελεούσας επέστρεψε στο Μοναστήρι του Μικροκάστρου



13487298_309037326094378_91668902_n

Από την Κυριακή του Θωμά μέχρι και την Πεντηκοστή, η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου ευλογεί την Ενορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα. Οι ιερείς της Ενορίας μεταφέρουν από σπίτι σε σπίτι καθημερινά για να ευλογήσει τους πιστούς.

Την Κυριακή της πεντηκοστής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι χριστιανοί την συνόδευσαν για να την μεταφέρουν και πάλι πίσω στη Μονή που ανήκει. Η περιφορά της Αγίας Εικόνας στα σπίτια των πιστών, κρατά από πολύ παλιά και κανείς δεν θυμάται από πότε έχει ξεκινήσει.

Οι χριστιανοί περιμένουν με αγωνία πότε θα τους επισκεφθεί και την υποδέχονται με λαχτάρα, για να τους αγιάσει να ευλογηθεί το σπίτι τους και να της εναποθέσουν τα προβλήματά τους. Η μεγάλη ευλάβεια στην Εικόνα αυτή οφείλεται στην ανεξάντλητη χάρη που φανερά ή μυστικά ο πιστός λαός αποκομίζει. Για το λόγο αυτό τηρεί το θρησκευτικό αυτό έθιμο με μεγάλη αφοσίωση.

Θ. Πεσνικάς για το radiosiatista.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.