Συμμετοχή Δήμου Βοΐου στο 1ο Συνέδριο ανάδειξης μαρτυρικών σημείων



ruytsuytuyteeytiury

Τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου για την ανάδειξη των μαρτυρικών τόπων παρακολούθησε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιουνίου 2016 στην Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη υπό τη διοργάνωση της  Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, εξήρε στη σημασία αυτής της διοργάνωσης, που ενισχύει την προσπάθεια ανάδειξης, καταγραφής και αναγνώρισης των μαρτυρικών περιοχών της χώρας μας, που βιώσαν τη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου   και κάηκαν ολοσχερώς από τους ναζί, με χιλιάδες θύματα – άνδρες, γυναίκες, παιδιά, άμαχο πληθυσμό. Μεταξύ αυτών των περιοχών, και πολλά χωριά του Βοΐου, όπως ο Πολύλακκος και το Ανθοχώρι, χωριά που ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως μαρτυρικά και περιμένουν υπομονετικά τη δικαίωση.  Ο Δήμος Βοΐου έχει ήδη αποστείλει αίτημα στην αρμόδια επιτροπή, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την επίσημη αναγνώριση και χαρακτηρισμό των περιοχών αυτών ως μαρτυρικά χωριά.

Στο συνέδριο συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου Χρήστος Λυσσαρίδης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.