«Χάμερσταϊν, ή περί ιδιορρυθμίας» στην Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης (Αρχοντικό Λασσάνη)

5mjtrfjrtydjyrdtjysdyuuyfΗ Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή την επέτειο λήξης του Β” παγκοσμίου πολέμου παρουσιάζει το βιβλίο «Χάμερσταϊν, ή περί ιδιορρυθμίας» του Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ,  στη Δημοτική Χαρτοθήκη  (Αρχοντικό Λασσάνη), τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 8:00΄μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει  η κ. Τάσα Σιόμου,  φιλόλογος,  αποσπάσματα θα αφηγηθεί ο κ. Στάθης Νατσιός, ενώ τη μουσική επένδυση θα επιμεληθούν οι  Nikola Ηarrington – Παναγιώτης Δημόπουλος

“Στο βιβλίο αυτό, που κινείται στην «γκρίζα ζώνη» μεταξύ μυθιστορήματος και ιστορικού ντοκουμέντου, ο Εντσενσμπέργκερ  φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια ακτινογραφία της γερμανικής και ευρωπαϊκής παθολογίας. Όπως γράφει ο ίδιος, «με βάση την ιστορία της οικογένειας Χάμερσταϊν μπορούν να ανιχνευτούν και να παρουσιαστούν μέσα σε ελάχιστο χώρο οι κινητήριες δυνάμεις και οι αντιφάσεις της γερμανικής κρίσης: από την αρπαγή της εξουσίας από τον Χίτλερ μέχρι την αποτυχία της Aντίστασης, και από την ελκτική δύναμη της κομμουνιστικής ουτοπίας μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Κοινοποιήστε
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε