Άκρως επιτυχημένος ο αγώνας των σκυταλοδρομιών Βίκος Street Relays Κοζάνη 2016



hrsfthhstrfsrhrsthrts

Λάμψη της Κοζάνης σε όλη την Ελλάδα

Ο τέταρτος αγώνας των σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays ήταν το κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα μοναδικό. Ήταν ο πρώτος αγώνας δρόμου που έγινε στην Κοζάνη, ήταν η πρώτη αθλητική εκδήλωση που έγινε στη νέα πανέμορφη κεντρική πλατεία της πόλης, ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του τρίτου παγκόσμιου πρωταθλητή των 60μ. Γιώργου Θεοδωρίδη που μαζί με τον Ερμή 1877, τον Φιλαθλητικό Κοζάνης, το ΣΔΥ Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας, κατάφεραν να στείλουν όχι απλά μία ηλιαχτίδα, αλλά μία λάμψη της πόλης σε όλη την Ελλάδα.

Πέρα από όλα αυτά όμως ήταν και ο πιο επιτυχημένος αγώνας δρόμου της μεγάλης πανελλαδικής σειράς Street Relays, αφού οι συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα έφτασαν τους 1500 και συμμετείχαν σε ένα πρωτόγνωρο για την πόλη αθλητικό και μουσικό γεγονός που απευθυνόταν σε όλη την οικογένεια, καθότι εκτός των ενήλικων δρομέων είχαμε και τη συμμετοχή από 500 παιδάκια που δημιούργησαν μία εικόνα μαγική και ελπιδοφόρα για το μέλλον. Χαρακτηριστική ήταν επίσης η εικόνα των απλών κατοίκων που κατέκλυσαν την Παύλου Μελά και ενίσχυαν τους δρομείς με ιαχές και χειροκροτήματα σε κάθε τους βήμα!

Αναμφίβολα αυτό που έζησαν με την συμμετοχή τους στον αγώνα οι Κοζανίτες ήταν κάτι συγκλονιστικό και απόλυτα φιλανθρωπικό, γιατί τα Street Relays είναι η μοναδική σειρά αγώνων δρόμου που έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Άλλωστε από τις σκυταλοδρομίες της Κοζάνης όπως και σε κάθε αγώνα σκυταλοδρομιών που διοργανώνεται σε όλη την Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που προκύπτουν από τις πληρωμένες συμμετοχές, διατίθεται για την ενίσχυση φιλανθρωπικού ιδρύματος της εκάστοτε πόλης και στην περίπτωση της Κοζάνης αυτός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός είναι η «Ηλιαχτίδα», ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αισθησιοκινητικές Διαταραχές Δυτ.Μακεδονίας.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εκδήλωση, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης δήλωσε: «είμαι εντυπωσιασμένος από την διοργάνωση, ήταν πολύ όμορφο αυτό που ζήσαμε και στείλαμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα, ότι μπορούμε κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις με σύνθημα ομαδικό πνεύμα, ομαδική δουλειά, συνεργασία και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο».

Ο πρεσβευτής του αγώνα και κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών που ανέδειξε η Κοζάνη Γιώργος Θεοδωρίδης, ήταν πανταχού παρών και έκανε τεράστια προσπάθεια να αφυπνίσει μία πόλη για την οποία πάντα πίστευε πως είναι κοιμώμενος γίγαντας και γι’ αυτό επέλεξε να επιστρέψει και να δουλέψει πρoς αυτήν την κατεύθυνση. Και τα κατάφερε με επιτυχία, και δικαιολογημένα ήταν κατασυγκινημένος, αφού όπως τόνισε: «είμαι πολύ χαρούμενος από τη μεγάλη αγκαλιά που άνοιξε η πόλη μου στις σκυταλοδρομίες, τον πρώτο μεγάλο αγώνα δρόμου που φιλοξένησε και που μέσω αυτής της διοργάνωσης μπορέσαμε να προσφέρουμε κοινωνικό έργο».

etuyiyuyuikruyiiyurujyt

Στο αγωνιστικό μέρος μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν δύο παιδιά της Κοζάνης που επικράτησαν στα 10χλμ. ανδρών και γυναικών, ο Γιώργος Φιλημέγκας και η Ιωάννα Ντέλλα, ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως συμμετείχαν αθλητές όλων των ηλικιών (όπως οι Κοζανίτες Νίκος Παπανικολάου και Αντώνης Κάτανος, 69 και 68 ετών αντιστοίχως) και αρκετοί πρωταθλητές μεταξύ των οποίων ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Μιχάλης Παρμάκης που μαζί με το Χρήστο Νιόπλια επικράτησαν στο αγώνισμα των 2χ5 χιλιομέτρων.
Νικητές στους αγώνες αναδείχθηκαν οι ακόλουθοι:

4Χ2.500μ.

Άνδρες – Δημήτρης Ελευθεριάδης, Διομήδης Παπαδημητρίου, Κων/νος Παγουνόπουλος και Στέλιος Παγουνόπουλος
Μεικτή – Παναγιώτης Ντάγκας, Αναστασία Ρετίτε, Κυριάκος Ιωαννίδης, Παύλος Ασλανίδης
Γυναίκες – Παρασκευή Λαδοπούλου, Κατερίνα Μουλέλη, Φανή Γεωργίδου, Νεφέλη Τίτα

2Χ5.000μ.

Άνδρες – Μιχάλης Παρμάκης, Χρήστος Νιόπλιας
Μεικτή – Μαρία Μιχαηλίδου, Κυριάκος Λαβασάς
Γυναίκες – Αναστασία Ελευθεριάδου, Χριστίνα Γαντζίδου

10.000μ.

Άνδρες – Γιώργος Φιλημέγκας
Γυναίκες – Ιωάννα Ντέλλα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.