Δήμος Εορδαίας: Σύσκεψη για θέματα παιδείας και συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας



rhsthrthrtshrthrt

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύσκεψη με θέμα το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει το  κλείσιμο Ολοήμερων Νηπιαγωγείων , Σχολείων και άλλων τμημάτων ένταξης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη, όπου συμμετείχαν Διευθυντές Σχολείων και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων της Εορδαίας.

Προηγήθηκε η ανάλογη εισήγηση επί του θέματος από τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Πολυχρονίδη , που  εκπροσώπησε τον Δήμαρχο  ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα στην Αθήνα για θέματα του Δήμου και στη συνέχεια  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Γεώργιος Θεοδοσιάδης έδωσε το λόγο στην   επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντωνία Χόλμπα και στον  εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης  Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Ασπράγκαθο.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρισταμένων εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κλεισίματος Σχολείων της περιοχής.

Αφού εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα αποφασίστηκε η κατάθεση υπομνήματος ,  προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής  Μακεδονίας, με  το οποίο    εκφράζεται  η  αντίθεση  της Εκπαιδευτικής Κοινότητας  για το Νομοσχέδιο , που προβλέπει ρύθμιση λαιμητόμο η οποία   θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες Νηπιαγωγεία .

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Με στόχο το συντονισμό των αρμοδίων Υπηρεσιών , εν όψει της θερινής αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε από την 1η Μαΐου  και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, με την παρουσία των εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Τέθηκαν τα θέματα ελέγχου των δασικών δρόμων και εκτάσεων και δημιουργίας  αντιπυρικών ζωνών , ενώ οι εκπρόσωποι των υπευθύνων υπηρεσιών και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τα επιμέρους προβλήματα των χωριών κατά την Θερινή περίοδο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μάρκος Βύρλιος , ο οποίος επεσήμανε ότι υπήρξε σύμπνοια από  όλους τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε μία νέα στρατηγική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

Το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσε και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης , τονίζοντας τη σημασία της σύσκεψης του τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, για τη λήψη μέτρων ετοιμότητας , ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.