Συνάντηση του προέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης κ. Π. Δημόπουλου με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κ. Φ. Τσιμπόγλου



fgxhnsjfgjytsjuytyst

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κ. Φ. Τσιμπόγλου είχε την Παρασκευή 13/5/2016 στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης κ. Π. Δημόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Β. Μπουγιοτόπουλο.

Ο Π. Δημόπουλος εξέθεσε στον κ. Τσιμπόγλου τις προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρίσκεται η βιβλιοθήκη της Κοζάνης και εξέφρασε την επιθυμία για σύναψη στενής συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων, με έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο σε τεχνικά ζητήματα εν όψει της μετεγκατάστασης στο νέο κτήριο, όσο και σε γενικότερα θέματα κοινής διαχείρισης του πολιτιστικού αποθέματος των δύο βιβλιοθηκών.

Ο κ. Φ. Τσιμπόγλου περιέγραψε τους γενικότερους στόχους της Εθνικής Βιβλιοθήκης εν όψει της δικής της μετεγκατάστασης στο νέο υπερσύγχρονο κτήριο του Φαλήρου και επιβεβαίωσε τη βούλησή του να εντάξει την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη σε ένα δίκτυο βιβλιοθηκών που συστήνεται και πρότεινε την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Σε αυτό το πλαίσιο οριστικοποιήθηκε η επόμενη συνάντηση εργασίας των δύο αντρών αρχές Ιουνίου στην Αθήνα, όπου θα εξειδικευτούν οι λεπτομέρειες της στενότερης συνεργασίας Κοβενταρείου και Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Άμεση επιβεβαίωση της κοινής βούλησης ανάπτυξης στενότερων σχέσεων των δύο ιδρυμάτων υπήρξε η επίσκεψη στην Κοζάνη του στελέχους της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Γ. Χρυσοστομίδη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16/5/2016 και κατά την οποία ο πρόεδρος της ΚΔΒΚ και τα υπηρεσιακά στελέχη είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τον προσκεκλημένο στο νέο κτήριο της βιβλιοθήκης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.