Απέδωσε καρπούς η πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της Πτολεμαΐδας



ftykfydrjdrjdjy

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12-5-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα , ανταποκρίθηκαν πολίτες οι οποίοι διαθέτουν αρχειακό υλικό και γνώσεις ,  που αφορούν την περιοχή , ενώ αποφασίστηκε   η σύσταση Ομάδας Εργασίας για τη συλλογή , την καταγραφή και επεξεργασία σημαντικών στοιχείων σχετικών με την ιστορία του τόπου.

Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ο Δήμαρχος Εορδαίας τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους , ενώ αναφερόμενος στο στόχο της προσπάθειας επεσήμανε: «Είναι μία πρώτη συνάντηση που έχει τον χαρακτήρα της διερεύνησης για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν και να παρουσιαστούν τα ιστορικά στοιχεία και οι πληροφορίες για τον τόπο μας  , τα οποία διαθέτουν κάποιοι συμπολίτες μας.

Στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να διασώσουμε και να αναδείξουμε την ιστορία μας ,ώστε να δώσουμε ως περιοχή το στίγμα μας και τη δυνατότητα ενημέρωσης και προσέλκυσης  σε όσους θελήσουν να την επισκεφθούν.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα αυτό και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες  , θα στηρίξουμε την   Επιτροπή που θα συσταθεί άμεσα για την καταγραφή του μητρώου συμπολιτών μας  και  τον συντονισμό όλου αυτού του έργου προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς » .

Όσοι από τους παρισταμένους πήραν το λόγο με πρώτο τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ.κ. Νικηφόρο Μανάδη ,  συνεχάρησαν το Δήμαρχο Εορδαίας για το εγχείρημά  του τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία , που θα λειτουργήσει ως  ένα τεράστιο «προϊόν πολιτισμού» για την περιοχή.

Ο Δήμος Εορδαίας καλεί όσους πολίτες διαθέτουν ιστορικά στοιχεία για την Πτολεμαϊδα και την ευρύτερη περιοχή ή γνωρίζουν κάποια άτομα που έχουν στην κατοχή τους αρχειακό υλικό , να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιο Θεοδοσιάδη στα τηλ.2463350108  και 6977412477

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.