Εξαιρετική πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Παραμύθι χωρίς Όνομα» στη Σιάτιστα



cdyydjsrsjrysjysjyrtΜε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στο κατάμεστο, ακόμα και στους διαδρόμους του, Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο της Σιάτιστας η πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Παραμύθι χωρίς Όνομα» σε στίχους και κείμενα Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, από την εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

Η ξεχωριστή και ευρηματική σκηνοθεσία της Ελένης Δημοπούλου και της Μέλπως Βασιλικού και η μοναδική ενορχήστρωση και χορωδιακή επεξεργασία του Δημήτρη Θεοδωράκη σε συνδυασμό με την, γεμάτη ενέργεια και εαρινή φρεσκάδα, ερμηνεία της χορωδίας και της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας είχε ως αποτέλεσμα τη σύνθεση μίας αλλιώτικης δραματουργικής εκδοχής του αριστουργήματος του Ι. Καμπανέλλη, κατά την οποία πάνω από 120 μαθητές και μαθήτριες επί σκηνής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το άγχος και τις έγνοιες  των επερχόμενων εξετάσεων.

Εκτός από τους μαθητές-ηθοποιούς της εφηβικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ, στην οποία μετέχουν και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, με κοστούμια μίας άλλης εποχής εμφανίζονται η χορωδία και η ορχήστρα, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σκηνικής δράσης. Η αυλαία λοιπόν άνοιξε χτες στη Σιάτιστα, το «Παραμύθι χωρίς Όνομα», διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε πήρε σάρκα και οστά και η μαγεία άρχισε και συνεχίζεται ακόμα ….

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, ο αντιδήμαρχος Βοΐου Λάζαρος Γκερεχτές, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιος Δίκος, το μέλος του Γ Π  Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ Μιχάλης Καραμπατζιάς, ο τέως διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γεώργιος Φίλιος και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς το περικαλές Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας.

Η διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Ντούρου ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές: Νίκο Παπαπαρασκευά, Σπύρο Τάκα, Δημήτρη Ζαχαράκη και Άννυ Τζούμα που συνέπραξαν με τους μαθητές, τον Στέργιο Ανδρέου για την διδασκαλία της ορχήστρας και τον Δημήτρη Θεοδωράκη για την γενική εποπτεία και την διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας.  Επίσης ευχαριστεί τον Δήμο Βοΐου για την παραχώρηση του θεάτρου και για την γενική στήριξη της παράστασης και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για την εξαιρετική συνεργασία η οποία φαίνεται να είναι μόνο στην αρχή…

Επιπλέον, συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και τα μέλη της Εφηβικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και τους εύχεται καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους και καλή συνέχεια στα μονοπάτια της τέχνης.

Τέλος, καλεί το φιλότεχνο κοινό της Κοζάνης να τιμήσει με την παρουσία του και να απολαύσει την επανάληψη της παράστασης σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 20.30 και την Κυριακή 15 Μαΐου και  ώρα 12.00μ., στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, διότι η μαγεία και το ταξίδι στον όμορφο κόσμο του μιούζικαλ  συνεχίζεται….

Η Διευθύντρια

Δρ. Μαρία Ντούρου

Οι εγγραφές για την φοίτηση στην Α΄ Γυμνασίου 2016-17 ξεκίνησαν. Αιτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου, http://gym-mous-siatist.koz.sch.gr. Αποστολή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση
mail@gym-mous-siatist.koz.sch.gr   ή με fax στο 2465023461 ή στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας από 8.30 έως 15.00 καθημερινά γιατί  η μουσική είναι ζωή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.