Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) για τις φοιτητικές εκλογές



panspoudastiki76467

Σπουδάζουµε, ζούµε, θα δουλεύουµε µαζί… δεν µπορούµε να «την παλέψουµε» χώρια!

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ∆ΥΝΑΤΟΙ!

Στις 18 Μάη χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές ψηφίζουν σε όλη τη χώρα, λίγες µέρες µετά την αυταρχική απόφαση τηςκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκή λαίλαπα – «fast track» και ενώ ετοιµάζεται να υπογράψει και 4ο µνηµόνιο.

Στις 18 Μάη παίρνουµε το λόγο εµείς, χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, ψηφίζουµε και στέλνουµε µήνυµα, µε ψήφο στην Πανσπουδαστική Κ.Σ. ότι:

∆εν εγκρίνουµε τα µέτρα τους, ας έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, στις σχολές και τους συλλόγους µας να µην την έχουν ούτε οι σηµερινοί ούτε οι προηγούµενοι πλασιέ των µνηµονίων και της αντιλαικής πολιτικής.

∆εν ανεχόµαστε την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που από την «κατάργηση των µνηµονίων µε ένα νόµο», πήγε στην ψήφιση του 3ου µνηµονίου και σήµερα παρουσιάζει ως «στήριξη των αδυνάτων» την εφαρµογή του 3ου και το 4ο «προληπτικό» µνηµόνιο.

Ξέρουν ότι δεν µας έχουν στο χέρι ούτε οι σηµερινοί ούτε οι χτεσινοί διαχειριστές του συστήµατος. Με το αποτέλεσµα των φοιτητικών εκλογών να µην µπορούν να πανηγυρίζουν την επόµενη µέρα ούτε οι εκπρόσωποι της σηµερινής «Χάρυβδης» (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ούτε και της χτεσινής «Σκύλλας» (Ν∆ – ΠΑΣΟΚ).

ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ∆ΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ∆ΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΣΠΟΥ∆ΑΣΤΙΚΗ ΚΣ:

1)Για να δυναµώσει η κοινή συλλογική µας δράση, για να δυναµώσουν οι διεκδικήσεις µας

• Για επαρκή χρηµατοδότηση των ιδρυµάτων από τον κρατικό προϋπολογισµό, για επιστροφή των αποθεµατικών τους που «κουρεύτηκαν». Όχι στην υποχρηµατοδότηση και την ιδιωτική χρηµατοδότηση για να «βάζουν χέρι» οι επιχειρηµατίες σε υποδοµές, περιεχόµενο σπουδών και έρευνα.

• Για δωρεάν σίτιση-στέγαση-µετακίνηση-βιβλία-αναλώσιµα, για ανέγερση νέων εστιών ώστε κανένας να µην πληρώνει ένα σκασµό λεφτά για να σπουδάσει.

• Για να φύγουν από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ οι επιχειρήσεις, για να µπλοκαριστεί η επιχειρηµατική λειτουργία των ιδρυµάτων ώστε να µην είµαστε εµείς και οι οικογένειές µας πελάτες που πληρώνουµε τα πάντα.

• Για επιστηµονική γνώση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δηµοσια και δωρεάν. Όχι στη µετατροπή της επιστηµονικής γνώσης σε εφήµερη κατάρτιση και άθροισµα δεξιοτήτων ώστε να είµαστε καλύτερα «προετοιµασµένοι» να συναντήσουµε τη διαρκή περιπλάνηση και ανασφάλεια, την ανεργία, τα ψίχουλα των 400 ευρώ για µερικούς µήνες.

• Για να αποτελεί το πτυχίο τη µοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζονται ένα κάρο πανάκριβα µεταπτυχιακά και πιστοποιητικά.

• Για έρευνα στην υπηρεσία των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών και όχι των µονοπωλίων.

• Για σταθερή δουλειά για όλους µε αξιοπρεπή µισθό και εξασφαλισµένα εργασιακά δικαιώµατα πάνω στο αντικείµενο σπουδών.

2)Για συλλόγους που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ. Όπως δείξαµε στον 3ήµερο απεργιακό Ξεσηκωµό στις 06/07/08 Μάη µαζί µε όλο το λαό!!! Σύλλογοι που µε τους αγώνες τους καθυστερούν µέτρα, αναστέλλονται νόµοι, αποσπώνται έστω προσωρινές κατακτήσεις. Για αυτό χρειάζεσαι εκπροσώπους µαχητές και όχι πλασιέ των µνηµονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής.

3)Για αγωνιστικούς ζωντανούς συλλόγους. Με συχνές µαζικές συνελεύσεις µε πραγµατική συζήτηση. Με αγωνιστική δράση για κάθε πρόβληµα που αντιµετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Με πλούσια πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα

4)Για να γίνει το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνηµα αναπόσπαστο µέρος του λαϊκού κινήµατος, ρυάκι στο µεγάλο λαϊκό ποτάµι που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική. Για να δυναµώσει η ενότητα των φοιτητών.

Στις 18 ΜΑΗ ψηφίζουµε Πανσπουδαστική ΚΣ

18 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΠΟΥ∆ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.