Κοζάνη: Η παράσταση «Ο χορός του θανάτου» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου



dipethe_kozΤην Κυριακή 29 Μαΐου, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης φιλοξενεί τη θεατρική ομάδα «Μηχανή» από τη Θεσσαλονίκη με την παράσταση «Ο χορός του θανάτου» του Στρίντμπεργκ.

Σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: https://issuu.com/594765/docs/festival_erasitexnikou_theatrou/1

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ – ΩΡΑ: 7.30 μ.μ.

«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΤΟΥ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ

Σ΄ ένα απομονωμένο νησί του βορρά ζουν ο λοχαγός Έντγκαρ και η σύζυγός του Άλις, πρώην ηθοποιός. Φιλονικούν διαρκώς, σαρκάζοντας ο ένας τον άλλον. Παραμονές της εικοστής πέμπτης επετείου του γάμου τους, έρχεται για επίσκεψη ο Κουρτ, παλιός φίλος του λοχαγού αλλά και εξάδελφος της Άλις καθώς και νεανικό της ειδύλλιο. Αυτή η επίσκεψη πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις στο ζευγάρι καθώς ο καθένας τους προσπαθεί να τον μετατρέψει σε σύμμαχό του. Ποιο σπαθί κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους; Κερδίζει κανείς σ’ αυτόν τον πόλεμο;

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Λίλια Λύτρα

Σκηνικά-κοστούμια: Σύνθια Γεροθανασίου

Μουσική: Κωστής Βοζίκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λίτσιου

Χειρισμός κονσόλας ήχου & φωτισμών: Βασίλης Μουρατίδης

Γραμματειακή υποστήριξη: Μαρία Παπανικολάου

Βιντεοκλίπ: Βάσω Φλωρίδη

Σχεδιασμός διαφημιστικού υλικού: Θωμάς Κατσάνας

Παίζουν: Άγγελος Κωνσταντίνου, Αναστασία Χατζηαστερίου, Κώστας Μεταλλίδης

ΜΗΧΑΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1986 από τη Λίλια Λύτρα. Τα πρώτα μέλη της ομάδας ήταν μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ασβεστοχωρίου. Από το 2002 λειτουργεί μόνο με ενήλικες και τα έτη 2003 έως 2010 λειτούργησε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη. Σήμερα αριθμεί 25 ενεργά μέλη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.