Πτολεμαΐδα: Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την «Επαγγελματική εξουθένωση» στο χώρο της εκπαίδευσης



11shfgfhsgjjfghjsfgsfjhg

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Ημερίδα με θέμα « Επαγγελματική εξουθένωση» στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόνοιας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.  στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαϊδας, με πρωτοβουλία του Π.Τ. Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της  Περιφερειακής  Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα ΜΜΕ τις περιοχής ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Απόστολος Καΐδης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου  Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας Αναστασία Βαβλιάρα, αναφερθήκαν στο στόχο τις Ημερίδας, στη σημασία της και στα ωφέλει που μπορούν να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στις εργασίες της και στα Βιωματικά Εργαστήρια, τα οποία θα ακολουθήσουν.

<< Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Δήμο μας το Π.Τ. του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, στηρίζοντας τη σημαντική διοργάνωση της ημερίδας και καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της, που θα είναι πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές>> τόνισε ο κ. Καΐδης.

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Βαβλιάρα αναφέρθηκε στο σκοπό της ημερίδας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: <<Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, οι επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί) διαρκώς είναι αντιμέτωποι με καταστάσεις και συνθήκες που συμβάλουν στην εξουθένωσή τους. ¨Ένα είδος εξουθένωσης που έχει ανησυχητικές σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Σκοπός μας μέσω της Ημερίδας είναι η ανίχνευση των συμπτωμάτων, η αναγνώρισή τους και οι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής τους, μέσα από την ολοκληρωμένη διεπιστημονική παρέμβαση και συνεργασία. Εκτιμήσαμε ότι θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μαζί σε ένα δημόσιο διάλογο. Δε μπορούμε άλλωστε ποτέ αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να προχωράμε μόνοι μας, θα πρέπει αντίθετα να στοχεύουμε στις συμπράξεις και στη συνεργασία>>.

Επιπλέον η κ. Βαβλιάρα αναφέρθηκε σε όλες τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις που θα περιλαμβάνει η ημερίδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα Βιωματικά Εργαστήρια, στα πλαίσια των οποίων θα γίνει μια προσπάθεια οπτικοποίησης των επιπτώσεων του άγχους στο σώμα και απόκτησης συνειδητότητας του τρόπου σωματοποίησης των μη εκφραζόμενων – από άλλο μέσο – συναισθημάτων και σκέψεων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.