Η παιδική θεατρική παράσταση «Η μαρμαρωμένη Ντόροθυ αυτοσχεδιάζει» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας



yluflyuflyuflfukcdttrjssertΤο Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας, με αφορμή την λήξη των μαθημάτων, παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Η μαρμαρωμένη Ντόροθυ αυτοσχεδιάζει» στο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 14 Μαϊου, στις 19:00

Πρόκειται για μια παράσταση με τρία μέρη στα οποία τα παιδιά παρουσιάζουν δουλειές που προέκυψαν μέσα από την διαδικασία των συναντήσεών τους.

Τα μικρότερα παιδιά, από 3,5 έως 8 χρονών παρουσιάζουν μια διασκευή του παιδικού μυθιστορήματος του Πέτρου Χατζόπουλου, «Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ». Μια κάμπια εξαφανίστηκε και όλα τα ζώα του δάσους ψάχνουν να την βρουν. Τα μεγαλύτερα παιδιά 11-12 χρονών παρουσιάζουν «Το ηλιοβασίλεμα και η μαρμαρωμένη κόρη». Μια ιστορία η οποία προέκυψε από την φωτογραφία ενός ηλιοβασιλέματος. Η ιστορία είναι αποκλειστικά των παιδιών και παρουσιάζεται με στοιχεία σωματικού θεάτρου και κατευθυνόμενου αυτοσχεδιασμού. Τέλος, το εφηβικό τμήμα, παρουσιάζει μια σύνθεση αυτοσχεδιασμών με τον τίτλο «Αυτοσχεδιάζουμε;»  Κάθε μάθημα ένας αυτοσχεδιασμός. Ιστορίες, ρόλοι, κείμενα, μουσικές, σκηνικά και κοστούμια. Όλα μεταξύ τους, όλα δικά τους. Οι έφηβοι, όντας στην πιο δημιουργική ηλικία, χρειάζονται χώρο να εκφράσουν την φαντασία και την δημιουργική τους σκέψη. Οι αυτοσχεδιασμοί στο θέατρο παρέχουν αυτές τις δυνατότητες. Ιστορίες που δημιουργήσανε, παιχνίδια που αγαπήσανε σε ένα είδος ημικατευθυνόμενου αυτοσχεδιασμού μιας και η συνδρομή του κοινού θα είναι απαραίτητη.

Οι 8 μήνες των συναντήσεων περνούνε γρήγορα. Κι όσα θα παρακολουθήσετε δεν μπορούν να αποτυπώσουν τα εφόδια που παίρνει κανείς παρακολουθώντας συναντήσεις θεατρικού παιχνιδιού. Δίνουν όμως ένα κομμάτι της χαράς που έχουν τα παιδιά όταν συναντιούνται και αυτό θέλουμε να μοιραστούμε. Τα υπόλοιπα επί της σκηνής.

2 σχόλια στο άρθρο “Η παιδική θεατρική παράσταση «Η μαρμαρωμένη Ντόροθυ αυτοσχεδιάζει» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

  1. πισω στα παρασκινια νιοθαμε πολυ ανχος θελαμε ολλα να ειναι τελια οταν ανεβικαμε πανο στη σκινη υδαμαι πολυ κοσμο που μας χιροκροτουσε ψιλοι σιγγεςνοις ειταν διπλα μας και μας ενθαριναν εχω να πω ενα μεγαλω ευχαριστω που εισασταν διπκα μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.