Τι λέει ο εκπαιδευτής σκύλων Γιώργος Σέγκας για το τραγικό περιστατικό με τον 5χρονο και τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη



segkas_giorgos12

Στο KOZANILIFE.GR μίλησε ο εκπαιδευτής σκύλων και ιδιοκτήτης του Κυναθλητικού Ομίλου WHITE GHOSTS στην Κοζάνη, Γιώργος Σέγκας, ο πλέον ειδικός πάνω στους σκύλους, για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα το Πάσχα με το θάνατο του 5χρονου έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από ροτβάιλερ.

“Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό.Είμαι βαθιά λυπημένος γι’ αυτό που συνέβη. Σαν εκπαιδευτής σκύλων το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι, ότι όταν έχουμε στην κατοχή μας σκυλιά και κυρίως μεγαλόσωμα, αφενός επιβάλλονται τα μέτρα ασφαλείας και η εκπαίδευση των ζώων και αφετέρου, ποτέ δεν αφήνουμε ένα παιδί μόνο του με ένα σκυλί, ακόμα και αν πρόκειται για το καλύτερο σκυλί του κόσμου.”

Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο κ. Σέγκας στο KOZANILIFE.GR, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης του σκύλου, αλλά και την υπευθυνότητα που πρέπει να υποδεικνύει ο ιδιοκτήτης σκύλων, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης.

“Δυστυχώς, έπειτα από ένα τραγικό γεγονός καλούμαστε να δώσουμε την ερμηνεία του τραγικού συμβάντος, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει και η σωστή ενημέρωση των ιδιοκτητών σκύλων και η εκπαίδευση του ζώου προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε το συμβάν, αν δεν γίνει αυτοψία στο χώρο.Τα σκυλιά από τη φύση τους παίζουν με το στόμα, αυτοί που πρέπει να προστατευτούμε είμαστε εμείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι ποτέ δεν ξέρεις τι ερεθίζει ένα ζώο για να επιτεθεί. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ζώων, δυστυχώς λείπουν.”

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Τι λέει ο εκπαιδευτής σκύλων Γιώργος Σέγκας για το τραγικό περιστατικό με τον 5χρονο και τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη

  1. mosxopoylos ekpedeytis skilon!!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    pragmati ena lipiro peristatiko me thima ena 5xrono !!!!!ayto pou thelo na po san ekpedeftis skilon me empiria ston xoro pano apo 30 xronia ine oti!!!!
    1. prepi na katalaboume kati!!!otan ekpedeyoume enan skilo filaka ke ton mathenoume
    na dagoni tote kindineboune i pantes na dagothoune!!!!akoma ke o idioktitis tou skilou!!!!
    2. kiklofori i fimi tou isoropiimenou xaraktira tou zoou,,,,pou gia mena den me briski apolito simfono!!!min ksexnate oti milame gia zoodi enstikta!!!!
    3.to megalitero lathos to kanoume fisika emis i ekpedeftes pou me tis elaxistes gnosis mas(prokaloume enan skilo ,ke me bia ke me diafores ales oxlisis opos na ktipame ta podia me ena ksilo i na tsimpame to zoo ke .ala pola gia na agriepsi me apotelesma o skilos na antidra se kapies kinisis-xironomies me kaka apotelesmata os sinithos!!!)
    telos i efthini otan exoume enan tetion skilo ine poli megali!!!!!i perisoteri idioktites kanoun auto to lathos,,,,1.to ekpedeboyne ke meta to exoun xoris louri sto parko!!!
    2. prepi na katalaboume oti tis perisoters fores ftei o anthropos ke oxi o skilos!!!!
    panta me louri ke fimotro ke pali idieteri prosoxi!!!

  2. Γιωργος ηρακλειο

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο εκπαιδευτης δε μας λεει τπτ… Τι δουλεια του κοιταζει για πελατες.. Θα περιμενα να μας αναφερει για τα χαρακτηριστικα του σκυλου περα ορι ειναι μεγαλοσωμος , φυλακας κτλ τα σκυλια αυτα προειδοποιουν πριν επιτεθουν κ εξαγριοθουν εντελως. Τα ροτ δεν επιτηθονται αρχικα .. Προτιμουν να δειχνουν τη δυναμη του πριν το κανουν.. Εγω αναρωτιεμαι τι εκαναν οι γονεις κ ο ιδιοκτητης σε αυτο το διαστημα…

  3. Κωσταντινιά Ντεμου

    - Edit

    Απαντήστε

    Γνωριζω καλα τον Στρ/γο και εχω επισκευτει την αγροικια του εχει περιφραγμενο ολο το χωραφι με πολυ ψηλο φραχτη και σιδερενιες μεγαλες εξωπορτες, οταν δεχεται επισκεψεις κλειδωνει τα σκυλια με μεγαλο σιδερενιο συρτη στο υπογειο ,το ιδιο εκανε οσες φορες τον επισκευτηκαμε ..

    Ειναι νοικοκυρης πατερας ο ιδιος και εντιμος, τρομερα φιλοζωος ,οταν γεννησε η σκυλα του προσπαθησε να δωρισει τα σκυλακια αλλα δεν βρεθηκε κανενας να τα παρει ως εκ τουτου τα κρατησε ολα , εαν δεν ηταν ψυχραιμος και δυνατος ωστε να παλεψει αγρια και επιμονα με τα σκυλια, μπορει να ετρωγαν και τον ιδιον

    Το μονο σιγουρο ειναι δεν το ηθελε και ο ιδιος, ρακκος ειναι ψυχολογικα ,τελειωσαν την ζωη τους και οι δυο οικογενειες αν το σκευφτουμε και ετσι .. πως να ζησει καποιος μετα απο ενα τετοιο τρομερο συμβαν; ας ειναι ελαφρυ το χωμα που σκεπαζει το Αγγελουδι .. τι να πει κανεις ;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.