Συμμετοχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης



555dujfdihiufdhΗ Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης και τη συνδρομή των Επιμελητηρίων Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού πρόκειται να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Τουρισμού στις 26-29 Μαΐου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και  φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα λαμπρό γεγονός που θα μείνει ως σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, την τουριστική βιομηχανία αλλά και την αγορά.

Κεντρικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να καταφέρουν οι Έλληνες πολίτες να βρουν  οικονομικούς και ελκυστικούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές τους παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ως ιδιαίτερος στόχος έχει τεθεί η ανάδειξη και προβολή τουριστικών προορισμών, μνημείων του αρχαίου ελληνικού και βυζαντινού πολιτισμού και φυσικών αξιοθέατων της βόρειας Ελλάδας συνδυαστικά με τη οινογαστρονομία, τοπικά ποιοτικά προϊόντα και με εντυπωσιακές κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Έχει εξασφαλιστεί η υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών/ Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση μας και έθεσαν το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα τους  και υποστηρίζουν τη διοργάνωση με διάφορους τρόπους ενώ αναμένεται να τεθεί και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Το Επιμελητήριο μας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό να συμμετέχουν, να δώσουν το δικό τους λαμπρό παρών στο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού πρόκειται να υλοποιηθούν την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 19.00 μ.μ. δύο παράλληλες εκδηλώσεις στο περίπτερο της Περιφέρειας:

1.Παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας της Δυτικής Μακεδονίας, με τη δημιουργία ιδιαίτερων γεύσεων και παραδοσιακών συνταγών και
2.Παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών, με τη συμμετοχή ενός χορευτικού συγκροτήματος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής, σχεδιάζει την ανάπτυξη και προώθηση ενός τουριστικού προϊόντος, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός ποιοτικών εναλλακτικών “εμπειριών” και απώτερο σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων υπό τον όρο πάντοτε της αειφορικής διαχείρισης. Μέσα από τέτοιες δράσεις επιδιώκει την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της και τον επανακαθορισμό της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία και στην εσωτερική αγορά, συνδέοντας αρμονικά μνημεία, αξιοθέατα, φυσιολατρικές διαδρομές ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με την οινογαστρονομία της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.