ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου στην Κοζάνη



ergatiki_allileggiiΌλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου.
Kεντρική πλατεία Κοζάνης.
Κυριακή 8 Μάη και ώρα 11π.μ

Οι αγωνιστές του Σικάγου το 1886 αλλά και σε όλες τις μετέπειτα εργατικές Πρωτομαγιές στην Ελλάδα και παγκόσμια έδωσαν το αίμα τους  και τη ζωή τους για την απελευθέρωση από τα δεσμά της υπερεκμετάλλευσης των αφεντικών, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μια ανθρωπινή ζωή για όλους τους εργάτες, δίνοντας έτσι το φωτεινό παράδειγμα.

Σήμερα που οι διεκδικήσεις  τους είναι τόσο επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, είναι υποχρέωση όλων μας τιμήσουμε τους νεκρούς ήρωες της εργατικής τάξης με νέους πανεργατικούς ξεσηκωμούς, για την ανάφλεξη των αγώνων μέχρι την τελική νίκη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και εξαθλίωση.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι

Στη χώρα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με εντολές της Ε.Ε του Δ.ΝΤ, των ντόπιων και ξένων αφεντικών, έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ανεργία και βίαιη φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, επισπεύδουν τις διαδικασίες πλήρους διάλυσης όλων των τομέων κοινωνικής προστασίας.

πετάει εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και την πείνα, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, ανατρέπει δικαιώματα και κατακτήσεις, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις. την ίδια στιγμή που πριμοδοτεί προκλητικά παντοιοτρόπως τους εργοδότες, καθιστώντας έτσι τη χώρα ειδική οικονομική ζώνη φτηνού εργατικού δυναμικού της Γερμανικής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Εργαζόμενες- Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι

Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον κυβερνητικό ,εργοδοτικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΣΕ που μεταθέτει τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, ακόμα και της πρωτομαγιάς  με πρόσχημα την εργάσιμη Κυριακή στο εμπόριο ,που  και η ίδια συμφώνησε με τους μεγαλεμπόρους των πολυκαταστημάτων, σε ημερομηνίες που θα εξασφαλίσουν την γρήγορη εκτόνωση της οργής των εργαζομένων, καταφέρνοντας να εξοργίσει ακόμα πιο πολύ τους εργαζόμενους. Τίποτε δεν μπορούμε να περιμένουμε από προσκυνημένες ηγεσίες πρωτοβαθμίων σωματείων και ομοσπονδιών, που έχουν χαρίσει στις διοικήσεις των επιχειρήσεων κάθε κεκτημένο δικαίωμα  ακόμα και αυτό του 8ωρου πενθήμερου ακόμα και σε επιχειρήσεις όπως  στην ΔΕΗ. Έχουν ευθύνες για την βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα.

Μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ήρθε η στιγμή της γενικευμένης ανυπακοής και της διεκδίκησης ενός νέου εργατικού προγράμματος απάντησης στην κρίση για την σωτηρία μας. Με ενωτικούς συντονισμένους ανυποχώρητους αγώνες στα χέρια των ίδιων των εργατών. Να παλέψουμε:

Να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όλοι οι προηγούμενοι που μας έφεραν μνημόνια.
Βασικό μισθό στα επίπεδα που είχε διαμορφωθεί πριν τα μνημόνια.
Όχι στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας ,των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε και. των ατομικών συμβάσεων. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Μείωση του χρόνου εργασίας άμεσα. Μόνο με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Επίδομα σε όλους τους Ανέργους μέχρι να βρουν δουλειά. Δωρεάν υγεία, φάρμακα και συγκοινωνίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα.
Συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Όχι στην τρομοκράτηση και στους εκβιασμούς εργαζομένων.
Εθνικοποίηση των Τραπεζών και τομέων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημιώσεις και με εργατικό έλεγχο. Μεγάλα έργα με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
Άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και κατάργηση των μνημονιακών νόμων . Αποδέσμευση από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΙΚΑΓΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.