Εκδήλωση μνήμης και τιμής στα Σέρβια από τις Κομματικές Οργανώσεις Σερβίων – Βελβεντού του ΚΚΕ



srtyrstyjusryujsytyujt

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Σερβίων – Βελβεντού του ΚΚΕ στο χώρο του Φυτωρίου στα Σέρβια Κοζάνης  για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας προς τιμήν των εκτελεσμένων στην Καισαριανή στις 1 ΜΑΗ 1944, ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΗ (ΣΕΡΒΙΑ), ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ (ΣΕΡΒΙΑ), ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ (ΒΕΛΒΕΝΤΟ) και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ που εκτελέστηκε στο Κούρνοβο στις 6 Ιούνη 1943.

Στην ομιλία του ο σ. Γιάννης Βήττας, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό του απεργιακού αγώνα των εργατών γης του κρατικού φυτωρίου Σερβίων τον Μάρτιο του 1936.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνου από τον σφο Καφτεράνη ΒαΪο, βετεράνο αντιστασιακό του ΚΚΕ. Παραδόθηκαν από την οικογένεια του Γιάννη Στάθη για το ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ δυο επιστολές του Γιάννη Στάθη (σχετική φωτογραφία), που είχαν γραφτεί από τις Φυλακές της Λάρισας προς την αδερφή του, το 1943.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.