Συμμετοχή του ποδοσφαιρικού συλλόγου «Δαναοί» στα Βίκος Street Relays Κοζάνη 2016



danaoi345345«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» είχε πει ο Τρώας μάντης Λαοκόωντας όταν αντίκρυσε το Δούρειο Ίππο έξω από τα τείχη της πόλης του, σύμφωνα με το μεγάλο Λατίνο ποιητή Βιργίλιο. Στην περίπτωση των Βίκος Street Relays της Κοζάνης, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς οι «Δαναοί» είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι, με την παρουσία τους να ενισχύει το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα»

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2000 από μία παρέα πολύ καλών φίλων η οποία ήθελε να κάνει το μεράκι της παίζοντας ποδόσφαιρο.H ακαδημία ποδοσφαίρου ξεκίνησε η λειτουργία της το 2006 και σήμερα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας της μετρώντας περισσότερα από 100 παιδιά στα τμήματα υποδομής. Φυσικά η προπόνηση γίνεται από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι οι Θανάσης Καρανάτσιος, Πάρης Λεωνιδάκης και Νίκος Σταμπουλτζής.

Η ομάδα, που διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα των κατηγοριών και αποτελεί πρότυπο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας  για τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ παράλληλα διακρίνεται και για το αθλητικό ήθος των ποδοσφαιριστών της.

Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου οι οποίοι γίνονται για πρώτη φορά στην Κοζάνη, οι «Δαναοί» δεν θα κατέβουν απλά με μία ενδεκάδα, αλλά με…ολόκληρη αποστολή, η οποία θα αποτελείται από περισσότερους από 30 εκκολαπτόμενους αστέρες του αθλήματος.

Ο πρόεδρος των «Δαναών», Λευτέρης Βαρυτιμίδης, ανέφερε για τα Street Relays της Κοζάνης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τρέξουμε και εμείς στον αγώνα. Μέσα από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό προσπαθούμε να αναδείξουμε την αξία της συνεργασίας. Μόνο με την ομαδική δουλειά μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Ανυπομονούμε να βρεθούμε και εμείς στην εκκίνηση!»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.