ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Ακρόαση για επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 20 με 40 ετών



dipethe_kozΤο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παράσταση Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη, διοργανώνει ακρόαση για επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 20 με 40 ετών.

Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016 και οι πρόβες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ακρόαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό του έως τις 18 Μαΐου στο email dpt-koz@otenet.gr. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ: 24610 24062 & 6987991949.

Για την ακρόαση οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν προετοιμάσει ένα τραγούδι δικής τους επιλογής και να γνωρίζουν το έργο Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, καθώς θα τους δοθεί κείμενο από το έργο για αυτοσχεδιασμό.

Στην ακρόαση θα παρευρίσκονται ο σκηνοθέτης Στέλιος Χατζηαδαμίδης, η δραματολόγος Σοφία Ευτυχιάδου, ο μουσικός της παράστασης Αδάμ Σιάγας, ο χορογράφος Τάσος Παπαδόπουλος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου και o αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Παναγιώτης Δημόπουλος.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών, οι ηθοποιοί θα ενημερωθούν μέσω email για την ακριβή ώρα που θα πρέπει να προσέλθουν για την ακρόαση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Οι ηθοποιοί θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΤΖΗΑΔΑΜΙΔΗ

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1980. Γράφει για το θέατρο από το 2006.
Στο συγγραφικό του έργο αξιοποιεί την οπτική που του έχουν χαρίσει οι σπουδές του στη χημεία, την υποκριτική και τη θεατρική γραφή. Τον γνωρίσαμε ως ηθοποιό στο πλάι της Ελένης Κοκκίδου στην παράσταση “Η γυναίκα της Πάτρας” του Γιώργου Χρoνά σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου. Το 2010 το έργο του “έσπασε” τιμήθηκε με το βραβείο θεατρικής συγγραφής από το Εθνικό Θέατρο και για το ίδιο έργο ήταν υποψήφιος για Βραβείο Κουν Δραματουργίας 2010-2011.

Ήταν μέλος της ομάδας εργασίας του εργαστηρίου θεατρικής γραφής του ΚΘΒΕ το 2008.
Έχει διατελέσει επίσης, διευθυντής σκηνής στο θέατρο Βadminton, καθώς επίσης έχει αναλάβει την εκτέλεση και την οργάνωση παραγωγής σε αρκετές μουσικές και θεατρικές παραγωγές ανά την Ελλάδα. Από το 2010 συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη με τη Σοφία Σπυράτου.
Από το Δεκέμβρη του 2013 έως το Μάιο του 2016 ήταν στο δυναμικό του Κ.Θ.Β.Ε. ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη, θεατρικός συγγραφέας και ως σκηνοθέτης. Έχει γράψει, επίσης, τα έργα: “soula” (2013, σκηνοθεσία Νίκος Διαμαντής, Φεστιβάλ Αθηνών), “17:37 Πειραιάς – La Boca” (2012, σκηνοθεσία Πέμη Ζούνη, Θέατρο Badminton) και άλλα.
Από τον Οκτώβριο του 2014 μαζί με τη Μάρα Τσικάρα παρουσιάζουν και έχουν την αρχισυνταξία στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή “Ιστορίες Δρόμου Για Λοξούς Ρομαντικούς” στον 9.58 και στον 102fm της ΕΡΤ.
Έχει σκηνοθετήσει για την νεανική σκηνή του ΚΘΒΕ τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (2015), όπου έχει κάνει και τη διασκευή. Έχει διασκευάσει επίσης το Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες του Ιουλίου Βερν (2014, σκηνοθεσία Τατιάνα Μύρκου, παιδική σκηνή Κ.Θ.Β.Ε.).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.