Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας τίμησε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου



tkuytdkyrtjdfjdk

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. 3ης & 4ης Περιφ. Κοζάνης και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Εορδαίας διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: «Παραμύθια ραμμένα με…  κλωστή».

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την οποία  καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1996 και από τότε κάθε χρόνο, μια χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα που διανέμεται σε όλο τον κόσμο. Ένα μήνυμα που τονίζει κάθε φορά την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης. Ένα μήνυμα που ενθαρρύνει την διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

« Στον φετινό  εορτασμό  δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει ο Δήμος Εορδαίας , καθώς σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία » επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χρήστος Κατσίνας , ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν στην όλη διοργάνωση.

Αναφερόμενη στη θεματολογία της εκδήλωσης η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Σοφία Καλμανίδου τόνισε ότι φέτος η Βραζιλία με την όμορφη ιστορία της μικρής Λουΐζας  μας ενθάρρυνε   να μπούμε στον κόσμο των παραμυθιών και να τον ζωντανέψουμε με το δικό μας τρόπο προσθέτοντας :  «Η κυρά –παπλωματού  μάζεψε ένα –ένα  τα παραμύθια τα ένωσε με μαγικές κλωστές  κι έφτιαξε παπλώματα παρηγοριάς για να σκεπάσει λέει  όποιον τάχει αληθινή ανάγκη.Κι ύστερα όλοι μαζί δημιουργήσαμε όμορφα, χρωματιστά, παραμυθένια παπλώματα με ζωγραφιές σε χαρτιά και  υφάσματα.

Ακούσαμε, ζωγραφίσαμε μα πάνω απ΄όλα  νιώσαμε πως τα παραμύθια  ζωντανεύουν μόνο όταν τα αφηγείται κανείς, όταν τα πιάνει στα χέρια του σα μικρά ζυμαράκια κι αρχίζει σιγά- σιγά να τα πλάθει και να τα δίνει μορφή και φωνή.Η μεγάλη αυτή  παραμυθογιορτή  σκόρπισε την χαρά και την ομορφιά της παιδικής ψυχής μα και  σπόρους, σπόρους αλήθειας,  απ’ αυτούς που όπως λέει κι ο ποιητής όπου σκορπίζονται… φυτρώνουν παραμύθια».

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση έμειναν ενθουσιασμένα και εντυπωσιασμένα από τα παιχνίδια , τα παραμύθια,  τις αφηγήσεις και τις εικόνες  ,ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο λειτούργησε  έκθεση σχολικών αφισών με θέμα: «Εξοικονόμηση νερού» με χορηγό την Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.