Συλλυπητήριο του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας για το θάνατο της Ευαγγελίας (Λίτσας) Χαλβατζά



sillipitirio_bannerΤο Δ.Σ του Π.Τ ΣΚΛΕ Δυτ. Μακεδονίας εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και θλίψη για τον ξαφνικό χαμό και την απώλεια της Ευαγγελίας (Λίτσας) Χαλβατζά.

Η Ευαγγελία Χαλβατζά, Επαγγελματίας Κοινωνική Λειτουργός εκλεγόταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ από το 1990, ενώ από το 1998 – 2005 ως Ταμίας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αντίστοιχα. Από το 2005 μέχρι και το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ. Το 2015 εκλέχτηκε για άλλη μια φορά πρώτη σε Σταυρούς πανελληνίως και μέχρι σήμερα συμμετείχε στο Δ.Σ. του ΣΚΛΕ ως μέλος και Επικεφαλής του Ενιαίου Ψηφοδελτίου Συνεργασίας ΣΚΛΕ. Για παραπάνω από 25 χρόνια εργαζόταν αδιαλείπτως στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας, ενώ είχε αναπτύξει συνδικαλιστική και πολιτική δράση, όντας εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου «ΚΑΤ» και εκλεγμένη εκπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ. Εργάστηκε στη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ», στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας όπου και διετέλεσε ειδική Επιθεωρήτρια στον τομέα Ελέγχου Φορέων Πρόνοιας. Ανέλαβε το 2010 Διοικήτρια στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (πρώην Πίκπα Βούλας) και το 2013 Α’ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.

Η Ευαγγελία Χαλβατζά αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας του ΣΚΛΕ, τον οποίο αναβάθμισε και ανανέωσε ριζικά στα χρόνια της Προεδρίας της.

Αγωνιζόταν πάντα με ιδιαίτερη δυναμική στην πρώτη Γραμμή ώστε ο ΣΚΛΕ να είναι πρωταγωνιστής στην Κοινωνική Πολιτική της Χώρας. Πρωταγωνίστησε στην ίδρυση και λειτουργία πολλών κοινωνικών υπηρεσιών και δομών ανά την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Με προσωπικές της πρωτοβουλίες ιδρύθηκαν και επαναλειτούργησαν πολλά Τοπικά και Περιφερειακά Τμήματα του ΣΚΛΕ Πανελληνίως. Προσέφερε κυριολεκτικά τον ίδιο της τον εαυτό για την Κοινωνική Εργασία, υπερασπιζόμενη το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού με σθένος και αυταπάρνηση. Ξεχώρισε για το ήθος της, την μαχητικότητά της και τον ασυμβίβαστο αγώνα της για την προάσπιση των δικαιωμάτων τόσο των Κοινωνικών Λειτουργών, όσο και των ειδικών κοινωνικά ομάδων. Υπηρέτησε ανιδιοτελώς αξίες και τις ιδέες του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης.  Στη διάρκεια της διαδρομής της είχε πάντα ως αφετηρία τις καθαρές σχέσεις, την ειλικρίνεια και την αλήθεια. Η συναδελφικότητα ήταν κινητήριος μοχλός της για όλες τις διεκδικήσεις της, χωρίς εκπτώσεις και ημίμετρα, χωρίς ωραιοποιήσεις και λαϊκισμό. Η Ιστορία του ΣΚΛΕ της οφείλει πολλά. Η Ευαγγελία Χαλβατζά αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας του ΣΚΛΕ.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας στα πολυαγαπημένα της αδέρφια Λένα, Καίτη, Μαρία και Μάκη, στους οικείους της, αλλά και σε όλα τα μέλη του ΣΚΛΕ που θρηνούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας
Αναστασία Βαβλιάρα                Ευγενία Γούλια

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.