Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Κοζάνης: «Όλοι κι όλες στους δρόμους, στις απεργίες, στις καταλήψεις»



laikienotitaΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑΣ,  ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποχωρώντας συνεχώς στις απαιτήσεις των Δανειστών (ΕΕ – ΔΝΤ), προωθεί μέτρα κατεδάφισης των συντάξεων, όπως:
-Ακόμα μικρότερη εθνική σύνταξη, κυριολεκτικά πείνας, και ουσιαστικά κατάργηση της κατώτερης σύνταξης.
-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 31/12/2019 για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
-Σφαγιαστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις 20-30%  για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου και μειώσεις με διάφορους τρόπους και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.
-Μειώσεις μέχρι 45% σε νέες αλλά και καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, τις εφάπαξ παροχές και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων.
-Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φορολογική αφαίμαξή τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και την ανεργία.
-Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με ισοπέδωση παροχών και πρόσθετη ταλαιπωρία ασφαλισμένων και υπαλλήλων.
-Μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό – ατομικό.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις 35-50% των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια.Επίσης προστίθενται σε όσα η κυβέρνηση προώθησε μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, δηλαδή: μείωση της κατώτατης σύνταξης από τα 486€ στα 392€ και, ειδικά στους συνταξιούχους κάτω από τα 67, στα 150 – 338€, αύξηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων 2% στις κύριες συντάξεις και 6% στις επικουρικές, ουσιαστική κατάργηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, επιπλέον 10% μείωση της σύνταξης κατ΄ έτος για όσους/ες συνταξιοδοτούνται πρόωρα, αύξηση στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης έως και 17 χρόνια σε βάρος κατοχυρωμένων και θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα αντιασφαλιστικά μέτρα προωθούνται από κυβέρνηση και δανειστές, όχι για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά, για να αφαιρέσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του 3ου μνημονίου, 1,8 δις ευρώ το 2016 από τα εισοδήματα των συνταξιούχων και να τα δώσουν στους δανειστές για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.
Η κυβέρνηση, επίσης, προωθεί:

Ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, περιορισμό απεργιακού δικαιώματος, χορήγηση δικαιώματος ανταπεργίας στις επιχειρήσεις, κατάργηση των ήδη παγωμένων από το 2012 τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.
Φοροεξόντωση λαϊκών εισοδημάτων με νέους άμεσους ή έμμεσους φόρους, ύψους 3,6 δις ευρώ.
Ολοκληρωτικό ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας, μέσω του νέου υπέρ – Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.
Εκχώρηση όλων, σχεδόν, των κόκκινων στεγαστικών δανείων και των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, με άμεσο κίνδυνο για αρπαγή απ΄ αυτά της πρώτης κατοικίας χιλιάδων υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων εξαπατούν τον λαό, ότι δήθεν διαφωνούν με τα μνημονιακά κυβερνητικά μέτρα, ενώ στηρίζουν το 3ο μνημόνιο.
Το νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων θίγει βάναυσα όλα τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό, μόνο μια παλλαϊκή εξέγερση μπορεί να το αποτρέψει.
Να τους σταματήσουμε ! Υπάρχει άλλος δρόμος…αλλά προϋποθέτει:
Ακύρωση των μνημονίων, διακοπή αποπληρωμής του δημοσίου χρέους και διαγραφή του.
Εθνικοποίηση των τραπεζών και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.
Ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος του λαού και κατά συνέπεια αντιμετώπιση της ανεργίας.
Πάταξη εισφοροδιαφυγής, ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.
Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αύξηση μισθών.
Φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων και καπιταλιστικών κερδών.
Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης.
Ανακεφαλαιοποίηση και αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης.

Όλα  αυτά προυποθέτουν σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των λοιπών μνημονιακών κομμάτων, με τους δανειστές, το κεφάλαιο, το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε ν’ ανοίξουμε εναλλακτικούς και ελπιδοφόρους δρόμους για του λαό και τη χώρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να συνενωθούν σ’ ένα παλλαϊκό μέτωπο συντονισμένων και κλιμακούμενων αγώνων, που θα σαρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τα ψηφίζει και τα στηρίζει.
Όλοι κι όλες στους δρόμους, στις απεργίες, στις καταλήψεις
Το νέο μνημονιακό αντιλαϊκό πακέτο μέτρων
Δ ΕΝ  Θ Α  Π Ε Ρ Α Σ Ε Ι!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.