Η Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας για την 7η Απρίλη – Απεργία ΑΔΕΔΥ



laikienotitaΝα γίνει η αρχή για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, όπως στη Γαλλία!

Με το ξεκίνημα των πρώτων απελάσεων προσφύγων στην Τουρκία (και την αυτοκτονία δύο από αυτούς μετά την απέλασή τους) κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση και ΜΜΕ κλιμακώνουν τη ρατσιστική στάση τους,  προσπαθώντας να κάμψουν τον κόσμο της αλληλεγγύης. Ο ρατσισμός τους κυρίως εξυπηρετεί  τη διαίρεση και τον αποπροσανατολισμό των υποτελών τμημάτων του πληθυσμού, για να μην ενωθούν απέναντι στον κοινούς δυνάστες  τους. Όσο και να πασχίζει όμως το πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα να συσκοτίσει την αλήθεια,  πλέον δεν κρύβεται η πραγματική τρομοκρατία.

Μετά τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για νέα μέτρα εξοικονόμησης 5,4 δις, με περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις νέων και παλιών ασφαλισμένων,ιδιωτικοποιήσεις, νέους φόρους σε λαϊκά στρώματα και την περαιτέρω απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, «ο τόπος βοά» για τα χειρότερα. Όλα δείχνουν συμφωνία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με επιπλέον μέτρα και επί της ουσίας 4ο μνημόνιο, που θα αφορά νέα χτυπήματα στο λαϊκό εισόδημα, ακόμα και περικοπές στους μισθούς.Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δηλώνει αποφασισμένη να φέρει τα μέτρα προς ψήφιση από τη Βουλή πριν το Πάσχα. Και θεωρεί ότι έχει εύκολο έργο, ποντάροντας στην πλατιά μνημονιακή πλειοψηφία που περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Λεβέντη, τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη….

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ!

Ο φαύλος κύκλος με την κοροϊδία και τα νέα τετελεσμένα σε βάρος των φτωχών πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Γι άλλη μια φορά είναι η ώρα των λαϊκών αγώνων και της Αριστεράς.  Ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο είναι εφικτό. Ένα μέτωπο που θα απαιτεί την εδώ και τώρα ανατροπή της λιτότητας και όσων τη στηρίζουν, θα διεκδικεί να πληρώσουν για την κρίση οι τραπεζίτες και οι πλούσιοι, θα απαιτεί τη διαγραφή του χρέους και τη μονομερή παύση πληρωμής του, θα θέτει με τόλμη το ζήτημα για την άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από το ευρώ και τη σύγκρουση με την ακραία νεοφιλελεύθερη ΕΕ των κεφαλαιοκρατών.

Τον τελευταίο μήνα έχει ξυπνήσει ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα στη Γαλλία, που προκαλεί αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ήδη οδήγησε στην κατάργηση της κατάστασης «έκτακτης ανάγκης»- του στρατιωτικού νόμου . Εκατομμύρια απεργούν και διαδηλώνουν, η νεολαία έχει καταλάβει σχολές ,σχολεία και πλατείες. Μετά τις γενικές απεργίες στις 31/3 και 5/4 υπάρχει νέα απεργία στις 9/4, με το κίνημα να κλιμακώνει τη δράση του, αποφασισμένο να προχωρήσει μέχρι να υποχωρήσει ή να αποχωρήσει η κυβέρνηση. Αυτός είναι κι ο δικός μας δρόμος!

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει απεργία την Πέμπτη, στις 7 Απρίλη, χαρακτηρίζοντας τα επερχόμενα μέτρα ως σφαγείο για τους μισθωτούς και τις φτωχές τάξεις. Η ΓΣΕΕ έχει δεσμευτεί για 48ωρη απεργία τις μέρες ψήφισης των μέτρων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσης πολύ πίσω  από τις ανάγκες της αντίστασης που απαιτείται για να ξηλωθεί το μνημονιακό πλαίσιο. Αλλά αυτές οι απεργίες και συγκεντρώσεις πρέπει να αξιοποιηθούν, να μαζικοποιηθούν  και να μετατραπούν σε κάλεσμα προετοιμασίας για γενικό ξεσηκωμό, να ασκήσουν πίεση για αγωνιστική κλιμάκωση.  Με αυτή την έννοια, η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη μας αφορά όλους κι όλες.

Οι ερχόμενες εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες.Όλοι και όλες στους δρόμους και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στο δρόμο της Γαλλίας!

Μπορούμε να αντισταθούμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.