Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η διαπεριφερειακή συνεργασία για τον Τουρισμό στην Καστοριά



jfghyjsyjsytjytshjrt

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης συνάντησης  Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Εταιρεία Τουρισμού και φιλοξενήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2016.

Όλοι οι εκπρόσωποι των Περιφερειών  παρουσίασαν τις επιμέρους σχεδιαζόμενες δράσεις τους και αναζητήθηκε τρόπος για να προωθηθούν μελλοντικές  διαπεριφερειακές συνεργασίες  ώστε να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν σε πραγματικό μοχλό ανάπτυξης για την κάθε Περιφέρεια, ανάλογα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.

Παράλληλα επισημάνθηκαν θέματα  που αφορούν διοικητικές, γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες  καθώς και νομοθετικά κενά  που η επίλυση τους θα βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία τους. Η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου  του Καλλικρατικού νομού που αφορά την τουριστική προβολή   καθώς και η ανάγκη επανεξέτασης  της διαδικασίας εγκρίσεων ( διπλή έγκριση ΕΟΤ – Γεν Γραμ Επικοινωνίας), ήταν κάποια από αυτά.

Κοινή απόφαση  όλων των Περιφερειών ήταν η διαβίβαση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από αυτή τη συνάντηση στην ΕΝΠΕ, προκειμένου να υπάρξει θεσμική διεκδίκηση  για την επίλυση  των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί.

Μετά το πέρας των συζητήσεων, οι εκπρόσωποι των Περιφερειών  περπάτησαν στα παραδοσιακά δρομάκια της παλιάς πόλης, επισκέφτηκαν πολιτισμικούς  χώρους της περιοχής μας, ξεναγήθηκαν εν πλω  με το καραβάκι στη λίμνη και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η επόμενη συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο, με συγκεκριμένη ατζέντα που από κοινού θα διαμορφωθεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.