Προκήρυξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κοζάνης για την απεργία της 7ης Απριλίου



antarsia_kozanis

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετώντας τους δανειστές και τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ετοιμάζετε :
Να  αυξήσει από  15 σε 20, ( από 4500 ημέρες ασφάλισης  σε 6000 ) τα χρόνια πλήρους ασφάλισης που απαιτούνται για την “εθνική σύνταξη”- επίδομα φτώχειας των 384 ευρώ ή να την μειώσει στα 300 ευρώ και με το κόλπο της προσωπικής διαφοράς να μειώσει τις κύριες συντάξεις ακόμα περισσότερο.
Να  εξαφανίσει τις επικουρικές συντάξεις.
Να καταργήσει κάθε πρόσβαση στο σύστημα  υγείας και περίθαλψης.
Να συντρίψει μέσω των υπέρογκων εισφορών αγρότες και φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, νέους επιστήμονες κι εργαζόμενους.
Να καταργήσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης ,ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση.

Το νέο μνημόνιο όμως δεν περιλαμβάνει μόνο το ασφαλιστικό. Παράλληλα με το ασφαλιστικό έρχεται και νέο φορολογικό που προβλέπει μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο και μεγαλύτερους και νέους φόρους για τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Με το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, κάτω από την εποπτεία των «δανειστών», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει τον ίδιο δρόμο με τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήθελαν και θέλουν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο και τους  τραπεζίτες! Με την παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα «κοράκια των αγορών» θα έρθουν χιλιάδες πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας. Μικρές  επιχειρήσεις θα πουλιούνται αντί πινακίου φακής και θα κλείνουν, εκτοξεύοντας την ανεργία. Ακόμα και το κούρεμα των λαϊκών αποταμιεύσεων είναι ανοιχτό!

Τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνουν δεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό σχέδιο.  Για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κατεβάσει καν μαζί με τα σχέδια για νέο φορολογικό και τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων». Να υψώσουμε φραγμό που έρχεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης.  Στο δρόμο που άνοιξε η μεγάλη πανεργατική απεργία του Φλεβάρη με τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές, που με τους εργαζόμενους μπροστά ένωσε στο δρόμο όλα τα πληττόμενα, φτωχά, λαϊκά στρώματα.

Τώρα είναι η ώρα να μπλοκάρουμε τα σχέδια κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. με απεργίες, διαδηλώσεις, όλες τις μορφές αγώνα. Ο αγώνας μας μπορεί να νικήσει αν οργανωθεί από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές. Με συντονισμό των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών. Η συμβιβασμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που είπε “ναι” στα μνημόνια  όταν οι εργαζόμενοι όρθωναν περήφανο “όχι”, ούτε θέλει ούτε μπορεί να μπει μπροστά σ έναν τέτοιο αγώνα. Να κλιμακώσουμε με 48ωρη πανεργατική απεργία στη συνέχεια και με απεργία διαρκείας όταν φέρουν το αντιασφαλιστικό στη βουλή.

Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα, το κόστος της να βαρύνει αποκλειστικά τους εργοδότες και το κράτος. Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση στα όρια ηλικίας. Ασφαλιστική προστασία όλων των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων, να μετράνε για συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας. Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών.

Να πούμε όχι στην πολιτική που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους με τη φορολεηλασία και τη φορομπηξία, που απαλλοτριώνει κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα. Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Για μια αξιοβίωτη ζωή πέρα από τα όρια και τις ανάγκες του βάρβαρου καπιταλισμού που με τον πόλεμο και τη φτώχεια ξεριζώνει τους ανθρώπους από τον τόπο τους.

Η εμπειρία μας του τελευταίου χρόνου έδειξε ότι μέσα στη μέγγενη των μνημονίων, μέσα στη φυλακή της Ε.Ε., κάτω από τα δεσμά του κεφαλαίου μόνο εξαθλίωση και υποταγή μας περιμένει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο  συμβιβασμού με τους οικονομικούς δολοφόνους του κουαρτέτου. Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών μνημονιακών στρωμάτων που το στηρίζουν, χτίζουμε το δικό μας εργατικό και λαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής.

Η ζωή μας περνάει
Μέσα από την αμφισβήτηση και τη μονομερή διαγραφή του ληστρικού χρέους.
Μέσα από τη ρήξη και την έξοδο από ευρώ και Ε.Ε.
Μέσα από την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με την επιβολή του εργατικού ελέγχου παντού.

Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!
Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και οι ρυθμίσεις των μνημονίων.
Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα δις που αρπάχτηκαν διαχρονικά  από τις  κυβερνήσεις .
Για ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και  συντάξεις για να ζούμε  με αξιοπρέπεια.
Δωρεάν  παροχές υγείας- περίθαλψης για όλους. Πρόνοια με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.
Πλήρης σύνταξη με  30 χρόνια εργασίας ή στο 60ο έτος. Όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους και τους ανέργους.
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
Μισθός-ασφάλιση-υγεία-πρόνοια-σύνταξη, με βάση τις ανάγκες μας.

Κοζάνη 5/4/2016
Τ.Ε Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.