Πάνω από 1.000 φιάλες αφορολόγητων ποτών εντοπίστηκαν σε Κοζάνη και Γρεβενά! Δύο συλλήψεις – Φωτογραφίες



glyufgyluyulgflfyufyul

Συνελήφθησαν στα Γρεβενά δυο ημεδαποί  για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα
Κατασχέθηκαν πάνω από -1000- φιάλες με διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και -39- πακέτα τσιγάρων

Χθες το μεσημέρι στα Γρεβενά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί, 53 και 57 χρονών, για παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, περί φορολογίας και πλαστογραφίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στη χώρα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος, με συνοδηγό τον 57χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -660- φιάλες περιέχουσες διάφορα οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Συνεχιζόμενης της έρευνας πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, έρευνες στις οικίες των προαναφερομένων που διατηρούν σε περιοχή της Κοζάνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-408- φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών,
-15- πακέτα ετικετών, διαφόρων μαρκών αλκοολούχων ποτών, σε Ελληνική γραφή
-1- κουτί που περιείχε αποκολλημένες ξενόγλωσσες ετικέτες σφράγισης αλκοολούχων ποτών και αποκολλημένες ξενόγλωσσες  ετικέτες,
διάφορα σύνεργα απόξεσης, αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών και
-39- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

etyujetyute7y6tΑπό την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις ανωτέρω φιάλες οινοπνευματωδών ποτών τις εισήγαγαν λαθραία σε προγενέστερο χρόνο από το εξωτερικό, αφαίρεσαν από αυτές τις ξενόγλωσσες ταινίες σφράγισης και τις ετικέτες, ενώ στη συνέχεια επικόλλησαν σ΄αυτές τις πλαστές ελληνικές επιγραφές, με σκοπό να τις διαθέσουν προς πώληση στην αγορά.

Οι ανωτέρω φιάλες και τα τσιγάρα αφού κατασχέθηκαν, στην συνέχεια παραδόθηκαν στο Τελωνείο Καστοριάς για την επιβολή των προβλεπόμενων δασμών. Επίσης κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 53χρονου.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πάνω από 1.000 φιάλες αφορολόγητων ποτών εντοπίστηκαν σε Κοζάνη και Γρεβενά! Δύο συλλήψεις – Φωτογραφίες

  1. Όταν υπάρχουν τα κοροϊδα που πάνε και δίνουν 7ευρω και 8ευρω για ένα ποτό όταν 11ευρω κάνει όλο το μπουκάλι στο Super Market καλά παθαίνουν.Τρέξτε προβατάκια να σας σερβίρουν νεράκι με παγάκι και 2 σταγόνες ποτό 8ευρώ.Καλά για τις προβατίνες δεν το κάνουμε καν θέμα διότι μόλις δούνε πουλάκι κελαηδάνε.
    Πουλάκι να είναι και ότι να ναι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.