«Κροκομαγειρέματα» στην Αυστραλία με τον γνωστό Κοζανίτη σεφ Θεόδωρο Καραθανάση



12472721_1590661487922630_3051456982578766012_n

Στη μακρινή Αυστραλία ταξίδεψε ο γνωστός Κοζανίτης σεφ Θεόδωρος Καραθανάσης, για να μαγειρέψει με Κρόκο Κοζάνης σε γνωστό εστιατόριο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ο κ.Καραθανάσης είναι ένας από τους καλύτερους σεφ όχι μόνο στην περιοχή της Κοζάνης, από όπου κατάγεται, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας, καταλαμβάνει μια ισχυρή θέση. Η αγάπη του για τη γαστρονομία σε συνδυασμό με την αγάπη του για τον Κρόκο Κοζάνης, είναι δυο συστατικά που δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Μέσα από την κουζίνα του γνωστού εστιατορίου «Τρυποκάρυδος» στην Κοζάνη, δείχνει το μοναδικό του ταμπεραμέντο!

Καλεσμένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας  από τον γνωστό Κοζανίτη σεφ David Tsireka, αλλά και από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Plunge No.46, επιμελήθηκαν μαζί, ένα ξεχωριστό μενού όπου τα φαγητά ήταν μαγειρεμένα με Κρόκο Κοζάνης.

Ο Κρόκος Κοζάνης, έχει δώσει σε πολλούς και διακεκριμένους σεφ ανά τον κόσμο το εισιτήριο, να φτιάξουν κάτι μοναδικό.

Σοκολατάκια από Κρόκο Κοζάνης, είχε φτιάξει πρόσφατα ο κ. Καραθανάσης για τους Ιταλούς σεφ της έκθεσης του Μιλάνου, όπου δεν έμεινε ούτε κομματάκι, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες ξεκίνησαν από την Πέμπτη 31 Μαρτίου μαζί με τον διακεκριμένο Κοζανίτη σεφ David Tsireka και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Τα “Κροκομαγειρέματα”, θα συνεχιστούν και το Σάββατο 2 Απριλίου όπως δήλωσε στο KOZANILIFE.GR ο κ. Καραθανάσης, ενώ για το “άμεσο μέλλον” ετοιμάζει νέες γευστικές περιπέτειες τόσο εντός, όσο και εκτός της Ελλάδας.

Ο κ. Καραθανάσης φλερτάρει με τη γειτονική Ιταλία αλλά παράλληλα κλείνει το μάτι στην υπερατλαντική μακρινή Αυστραλία.

Εμείς να του ευχηθούμε “καλή επιτυχία” σε ό,τι κάνει.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το KOZANILIFE.GR με ορισμένα από τα εξαιρετικά του πιάτα:

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “«Κροκομαγειρέματα» στην Αυστραλία με τον γνωστό Κοζανίτη σεφ Θεόδωρο Καραθανάση

  1. Ο Θόδωρος για όποιον τον γνωρίζει έχει τα βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει: ταλέντο, φαντασία, συνέπεια στη δουλειά του την οποία λατρεύει και κυρίως μία άξια λόγου ποιότητα χαρακτήρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.