40 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο πιστόλια στην κατοχή 66χρονου σε περιοχή της Καστοριάς – Έρευνες και στο σπίτι του στην Κοζάνη

3342fsgjhfjydgyjdtr

– Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων
– Σχηματίσθηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά – κατοχή κάνναβης  και παράνομη οπλοκατοχή
– Κατασχέθηκαν πάνω από σαράντα – 40 –  κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο -2- πιστόλια

Χθες το πρωί στο Καλοχώρι Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου, συνέλαβαν 66χρονο ημεδαπό, για μεταφορά-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο Καλοχώρι Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 66χρονος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι κατείχε και μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις (3) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -24- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -39- κιλών και -770-  γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν:
39 κιλά και 770 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
ένα κινητό τηλέφωνο και
μία κάρτα SIM.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 66χρονου στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -794- γραμμαρίων,
333 δισκία χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.
2 πιστόλια μετά των γεμιστήρων και
18 φυσίγγια

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε